Gislaveds kommun logotyp

Lokal lägesbild september 2023

Senast uppdaterad 04 oktober 2023

Fritidsgård tillbaka vid Nordinskolan

Inom en snar framtid har vi återigen en fritidsgård på en fast plats i Nordinskolans lokaler, vilket vi hoppas skapar en meningsfull fritid för en hel del ungdomar.

Trygg vuxennärvaro genom fältverksamhet

Fältverksamheten har nu utökat till 4.5 heltjänster, vilket möjliggör för fältsekreterarna att vara ute mer på vardagskvällar och under vinterhalvåret är målet att täcka varje fredagskväll. Genom att skapa en trygg vuxennärvaro samt skapa kontakt och relationer med ungdomar jobbar fältverksamheten förebyggande för ungdomar som befinner sig i riskzon.

Ökning av inbrott/stöldbrott

Vi ser en tydlig ökning av inbrott/stöld brott under månaden i centrala Gislaved, främst riktat mot förrådsutrymmen. Polisen har varit på plats och gjort brottsplatsundersökningar och utredningar pågår. Uppmaning till grannsamverkare har skickats ut om ökad vaksamhet. Det har också skett inbrott i arbetsfordon i området runt Smålandsstenar.

Oro över ungdomar

Inträffat incidenter där ungdomar, vanligtvis tonårstjejer, skickar bilder på bland annat fötter mot betalning. Finns en oro att detta kan eskalera och sluta med eventuellt sexuella bilder. Uppmaning till vuxna att prata med ungdomar och informera om riskerna.

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.