Konsument och samhällslänkar

Länkar

http://www.hallakonsument.se/länk till annan webbplats Oberoende vägledning genom Konsumentverket

http://www.konsumentverket.se/länk till annan webbplats Hjälp och råd på många olika områden tex boende, bilar, mat, miljö, Internet, energi och resor.

http://www.konsumenteuropa.se/länk till annan webbplats - Hjälper dig som är konsument på EU-marknaden.

http://www.ungkonsument.se/länk till annan webbplats - Bakom den nya sajten, som ska hjälpa ungdomar att tänka efter före och veta vilka rättigheter de har när något går fel, står Konsumentverket och Konkurrensverket.

http://www.omboende.se/länk till annan webbplats - ger dig snabb och korrekt information om frågor som rör boende. Informationen är anpassad till dig och din boendesituation.

Konsumentbyråerna:


http://energimarknadsbyran.se/länk till annan webbplats

Konsumenternas energimarknadsbyrå är en självständig byrå som informerar om och ger råd samt vägledning i frågor som rör energimarknaden. Rådgivningen är kostnadsfri.

http://www.konsumenternasforsakringsbyra.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vi ger dig opartisk information och vägledning utan någon kostnad. Vi hjälper dig som privatperson atttolka villkor,jämföra bank- och försäkringsprodukter, gå vidare om du är missnöjd med ett beslut.

http://www.telekområdgivarna.se/länk till annan webbplats

Vi ger opartisk och kostnadsfri hjälp till konsumenter om abonnemang för TV, telefoni och bredband.

http://www.arn.se/länk till annan webbplats

Svensk Handellänk till annan webbplats arbetar med näringspolitik och arbetsgivarfrågor för Sveriges handelsföretag. Är en medlemsdriven organisation som företräder företag inom parti- och detaljhandeln. Svensk Handel arbetar nationellt och internationellt – för en värld med frihandel utan handelshinder. Svensk Handel har även en varningslista över vad de anser är oseriösa företag.

Villaägarnalänk till annan webbplats Villaägarna arbetar för bättre villkor för alla Sveriges småhusägare. De vill samla landets villa- och fritidshusägare i en stark och partipolitiskt obunden organisation ska tillvarata medlemmarnas intressen.

Råd och rönlänk till annan webbplats Råd & Rön har funnits sedan augusti 1958. 2006 fick Råd & Rön nya ägare. Från att ha ägts av Konsumentverket övergick ägandet till Sveriges Konsumentråd, en samarbetsorganisation för ett ökat konsumentinflytande, de bytte sedan namn till Sveriges konsumenter.  

Sidan uppdaterades senast: 2015-11-03