Gislaved 50 år

Kontaktcenter

Skicka e-post med dina frågor om jubileumfirandet (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Tillsammans firar vi 50 år

År 2024 är det 50 år sedan den stora kommunsammanslagningen. 1974 gick de dåvarande kommunerna Gislaved, Anderstorp, Villstad, Reftele, Burseryd och Södra Mo ihop och blev Gislaveds kommun. Detta vill vi fira!

Under 2023 tog kommunfullmäktiges presidum ett beslut om att vi under 2024 ska fira vårt 50-årsjubileum. Detta vill vi så klart fira tillsammans med er som är boende eller verksamma i kommunen!

Projektorganisation för firandet

Vi har tagit fram en projektorganisation för firandet inom kommunen tillsammans med nyckelpersoner inom förenings- och näringslivet.

I organisationen finns en politisk styrgrupp som består av Niclas Palmgren (M), Christina Lindqvist (S), Glenn Hummel (SD),Fredrik Sveningson (L), Charlotte Ström (WeP) och Johnny Petersson (MiG).

Det finns också en styrgrupp bestående av tjänstepersoner som ansvarar för projektorganisationens olika grupper.

Ett delat kalas är dubbelt så kul!

Vi vill att våra boende och verksamma i kommunen ska känna stolthet att tillhöra Gislaveds kommun. För att uppnå detta behöver vi skapa jubileumsåret tillsammans, där så många aktörer som möjligt är med och bidrar. Delad glädje är dubbel glädje och ett delat kalas är dubbelt så kul!

Tipsa oss om dina idéer

Har du någon bra idé om hur vi kan fira nästa år? Skicka in ditt förslag så kan just din idé bli en del av vårt stora jubileumsfirande!

Bli ett av våra jubileumsevenemang

Tillsammans skapar vi ett firande som tar plats i hela kommunen – genom att erbjuda våra invånare massor av upplevelser. Du som ska arrangera ett evenemang under 2024 kan ansöka om att bli en av dessa.

Bli ett av våra jubileumsevenemang

Du som vill bidra till firandet med ett arrangeman kan söka pengar för det via kommunens Jubileumspott. Totalt delas 500 000 kronor ut till föreningar och organisationer som vill vara med och bidra till firandet.

Ansök om jubileumspotten

Kommunen stöttar, samordnar och arrangerar större evenemang

Gislaveds kommun har i uppdrag att samordna jubiléet. Uppdraget innebär att skapa förutsättningar för våra invånare och verksamma att engagera sig och delta i firandet. Exempel på detta är möjligheten att bli ett av våra evenemang och att söka pengar ur Jubileumspotten.

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanGislaveds kommun fyller 50 år och det vill vi fira. 2024 bjuder vi in invånare, besökare, föreningar och företag att fira tillsammans.

 

Gislaveds kommun
Stortorget 1, Gislaved
Telefon: 0371-810 00