bild på Jessica och Juha

Workshop: utematlagning

Var med på en workshop där vi lagar en 7-rätters måltid med olika tekniker och samtalar om matsystemets påverkan på miljö och klimat. Lördag 2 oktober, två tillfällen: kl 10-13 eller kl 15-18 vid Holmen, Gislaved. Anmälan krävs.

Visst smakar maten alltid bättre ute? Vill du lära dig mer om att laga mat utomhus? Tillsammans lagar vi en 7-rätters måltid med flertalet olika tekniker och lär oss om vilka metoder som passar till vilka råvaror, eldning ute och samtalar kring matsystemets påverkan på de klimat- och miljöproblem vi ser idag. Utematlagningen leds av Jessica Johansson och Juha Rankinen. 

Obs! Ta med egen tallrik, bestick och glas. Glöm inte klä er efter väder!

Plats: Holmen, Gislaved.

Utematlagningskurs för familjen kl 10-13

För barn från 6 år med vuxna. Såklart går det bra att komma själv.

Fåtal platser kvar! maila emma.hansson@gislaved.se om du vill vara med.

Utematlagningskurs för vuxna kl 15-18

Fåtal platser kvar! maila emma.hansson@gislaved.se om du vill vara med.

Om workshopsledarna:

Juha Rankinen är vildmarksexpert och har många års erfarenhet av att hålla utematlagningskurser. Har tagit silver i ute-mat SM och har skrivit boken "Lägereldens mat".

Jessica Johansson, Forest Tribe, är biolog, omställningskonsult och matnörd. Har hittills lagat över 10000 portioner mat utomhus på olika festivaler och evenemang. Jobbar också med inspiration och utbildning i matens påverkan på vår miljö och hur vi kan äta oss till en bättre värld.

Luften är fri

Sidan uppdaterades senast: