logo globala målen

Tips: Lär dig mer om Globala målen för hållbar utveckling

Hållbarhetsveckan gör vi för att uppmärksamma och sprida kunskap om hållbar utveckling och de globala målen för hållbar utveckling. Här samlar vi tips där du kan läsa mer och testa vad du kan om de globala målen.

2015 antog världens ledare Agenda 2030 med 17 globala mål för en hållbar utveckling. Vi är nu inne i "the decade of action", det årtionde vi ska uppfylla målen i agendan. Att ha kunskap om och att själv sprida information om de globala målen är en viktig del i att uppfylla målen.

Här kommer tips på lärorika tester och spel där du kan lära dig mer:

  • Målkompassen Länk till annan webbplats. är spelet som testar dina kunskaper om läget i världen samtidigt som du lär dig mer om hur det går för Globala målen. Genom spelets gång klarar du av nya utmaningar, ökar din kunskap och får tips på hur du kan vara med och bidra till en hållbar framtid. Hur väl stämmer din målkompass?
  • Bli målmedveten. Länk till annan webbplats. Här kan du lära dig lite mer om Globala målen, svara på frågor om ditt liv och dina värderingar, för att sedan få en personlig att-göra-lista med konkreta tips på vad just du kan göra för att bidra och #BliMålmedveten.
  • Spela Kahoot Länk till annan webbplats. med klassen, jobbet eller kompisarna. Skapa ett kostnadsfritt konto och hitta ett färdigt spel. Sök på Globala målen och hitta färdiga spel!
  • Globalamålen.se Länk till annan webbplats. har bra information om alla de globala målen, där du kan läsa mer om de 17 målen och 169 delmålen.
  • Världskoll Länk till annan webbplats. visar på hur utvecklingen och läget i världen ser ut, genom att presentera fakta och statistik. Här finns chansen att utmana sin världsbild, testa sina kunskaper och lära mer!

Sidan uppdaterades senast: