Nedskräpning

Uppmaning till föreningar, skolor och förskolor: Var med och håll Gislaveds kommun rent i vår!

Kampen mot nedskräpning 2019

Varje vår deltar Gislaveds kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2018 deltog 676 366 hjältar runt om i landet!

Anmälan från 6 februari

Från 6 februari är anmälningen öppen till Vi Håller Rent! Anmäl er på www.hsr.se/vihallerrentlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Alla anmälda förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och digitalt pedagogiskt material.

Företag, privatpersoner och övriga föreningar kan köpa skräpplockarmaterial i Håll Sverige Rents webshoplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster från och med 6 februari 2019. Samtliga deltagare kan också använda skräpplockarappen Skrappenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och registrera sin skräpplockning. Skrappen finns för både iPhone- och Androidmobiler.

Skräpplockardagar våren 2019

Gislaveds kommun är ansluten till aktionen och vi stöttar invånarna i kommunen genom att vara en kanal för distribution av påsar och säckar till  skolor, förskolor och föreningar som vill göra en insats i sin närmiljö. För att vi ska kunna få hem och distribuera material till intresserade är det viktigt att du/ni anmäler er till www.hsr.se/vihallerrentlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster allra senast 24 mars. Skräpplockaraktiviter kan genomföras under hela våren.

Distribution av skräpplockarmaterial kommer ske i Gislaveds kommun under vecka 15.

Sortera och återvinn

Ni tar själva hand om det skräp ni samlat in. Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast vid närmsta återvinningsstation. Restavfall lägger ni i soptunna för restavfall.

Extra hämtning

Om inte ert insamlade skräp får plats i den vanliga soptunnan kan man beställa extra hämtning av skräpet. Sådan extra hämtning måste dock förbeställas minst en vecka innan via gunnar.gustavsson@gislaved.se

Vi Håller Rent är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion.

Var med du också i kampen mot skräpet!

Sidan uppdaterades senast: 2019-02-04