Gislaveds kommun logotyp

Lokal lägesbild februari 2024

Senast uppdaterad 04 april 2024

Ny motorträff den 6:e juni

Motorträffen som genomfördes 6 juni förra året har nu beslutats genomföras samma datum under 2024. Kommunens fältsekreterare är de som samordnar kring träffen och vi hoppas på ett lika lyckat evenemang som förra året!

Flertal incidenter vid Nordinskolan

Nordinskolan i Smålandsstenar har haft en period med mycket skadegörelse och klotter. Detta har även förekommit vid sporthallen. Finns även en generell trend av ungdomar och ungdomsgäng med ett störande beteende och som ligger bakom oroskapande incidenter. Det finns även en oro att finare väder kan leda till ökat ungdomshäng vid Nordinskolans konstgräsplan.

Fortsatt problem med vape, snus och cigaretter i Smålandsstenar

Det är ett fortsatt problem med stölder och försäljning av vape, snus och cigaretter i Smålandsstenar, speciellt vid skolorna (även mellanstadiet). Det sker både snatterier i butiker samt köps av andra.

Ökning av inbrott i företagsbilar

Vi ser en ökning av inbrott i företagsbilar i Jönköpings län. Ett tag var det katalysatorer som var målet i större stöldräder. Men då priset på metall minskat rejält verkar det nu vara verktyg och maskiner som tjuvarna riktar in sig på. Tesen är att det dels rör sig om flera falanger av olika organiserade stöldligor, men också lokala aktörer som är ensamagerande. Polisen tipsar om olika sätt att stoppa tjuven.

  • Ha bilen larmad
  • Märk upp dina verktyg och andra föremål. Du kan exempelvis använda airtags och gps-puckar vilket är lätt att införskaffa och finns till ett relativt lågt pris.
  • Parkera bilen strategiskt där det gärna är belyst och folk kan se den
  • Var uppmärksam på märklig aktivitet kring företagsbilar
  • Om du ser någonting som ser märkligt ut: notera registreringsnummer på eventuella fordon och ring polisen.

Du kan läsa mer på polisens hemsida.

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.