CLL-logga

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt eller gör en felanmälan

Underhållstekniker inom automatiserad tillverkningsindustri 315 yhp

Vill du ha ett spännande och välbetalt arbete? Är du duktig på problemlösning och önskar ett kreativt och omväxlande arbete? Då ska du utbilda dig till underhållstekniker.
Underhållstekniker inom automatiserad tillverkningsindustri är en Yrkeshögskoleutbildning
på 1,5 år som ger dig breda kunskaper i blandannat elteknik, mekanik, automation och underhållsplanering.

Kvinna framför orange bakgrund

De flesta utbildningar inom underhållsteknik är antingen mot el- eller mekanikområdet
men denna utbildning ger dig kompetens inom båda områdena. Efter avslutad utbildning kommer du att vara en multikompetent underhållstekniker.

Olika arbetsuppgifter

Som underhållstekniker är du en viktig lagspelare med flera olika arbetsuppgifter.
Du kommer framförallt att sköta underhållsplaneringen och det förebyggande underhållet av maskinparken samt hjälpa maskinoperatörerna i deras arbete att underhålla maskinerna för att undvika att fel uppstår. Underhållsarbetet dokumenteras i en underhållsplan och administreras med ett underhållssystem. Ibland uppstår fel på maskinerna trots att man underhåller dem och då ska underhållsteknikern snabbt hitta felet, genom olika metoder av felsökning och se till att maskinen fungerar igen. En underhållstekniker arbetar både självständigt och i team och samarbetar med både produktionsledningen, driftspersonal och kunder. Utbildningen innehåller därför även kurser inom arbetsledning, organisation och kommunikation.

Arbetsgivarna behöver dig

Efterfrågan på underhållstekniker är mycket stor och arbetsplatserna är många inom både energi-, process- och tillverkningsindustrin. Du kan även arbeta på företag som utför underhåll på uppdrag åt olika kunder, vilket kan innebära resor både inom och utanför Sverige. Utbildningen samarbetar med ett flertal företag till exempel Trioplast, Nexans, AD-Plast, Axelent, Esbe, Plast AB Orion och Gislaved Folie AB.

Utbildningsupplägg i nära samarbete med näringslivet

Utbildningen är 1,5 år och har tre skolförlagda dagar i veckan. Övriga två dagar är självstudiedagar. Du kan välja om du vill läsa utbildningen i Gislaved eller Vetlanda. Utbildningen genomsyras av ett nära samarbete med näringslivet, via föreläsningar, studiebesök och fältövningar. Cirka 25% av utbildningen är arbetsplatsförlagd (LIA) till ett företag inom branschen. Under LIA-perioderna får du arbetslivserfarenhet och kontakter som ofta leder till jobb direkt efter examen.

Vecka 40-50, 2024
Heltid

Ansök: 28 augusti-29 september

Ansök till utbildningen för Omvårdnad vid kognitiv sjukdom.

Kursen är CSN-berättigad.

Kontaktperson
Birgitta Claesson
Utbildningsledare
E-post: birgitta.claesson@edu.gislaved.se

Telefon: 0371-48 50 53

Anette Hast
Utbildningssamordnare
E-post: anette.hast@edu.gislaved.se
Telefon: 0371-819 54

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.



Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidan



logga cll

Vårt mål är att erbjuda alla vuxna i vår kommun möjlighet till att öka sin kompetens.

Är du nyfiken på vad vi har att erbjuda, vill du ge dig själv en chans att börja studera? Hos oss kan både individer, företag och kommunala organisationer få hjälp och råd i olika studiefrågor.