INNEHÅLL

Konferensrummet i Torghuset där åhörare lyssnar på föredrag.

Galakväll med många priser

Årets Turism, Årets Entreprenör och Årets Attraktivitet är några av de utmärkelser som delades ut då Gislaveds Näringslivsbolag arrangerade sin årliga galakväll.

Näringslivsdagen och galakvällen hölls i Torghuset, Smålandsstenar under torsdagskvällen. Där träffades kommunens företagare för årsmöten och inspirationsföreläsningar innan kvällen avslutades med prisutdelning och underhållning av Burserydsrevyn. Moderatorer för kvällen var Frank Nielsen.

Jan Eurén får priset Årets Attraktivitet

- Det är hedrande att stå här, säger Jan Eurén. Det är tack vare er företag, en satsande kommun och 32 musiklärare som Musikskolan i Gislaveds kommun har utvecklats så positivt. Stort tack!

Årets Attraktivitet

Jan Eurén, områdeschef på Musikskolan i Gislaved fick priset Årets Attraktivitet med motiveringen:

Genom sitt engagemang, sin professionalism och nationella erkännande förgyller årets pristagare tillvaron inte bara för oss kommuninvånare, utan hela regionen. Han har skänkt oss många underbara musikupplevelser och sätter Gislaved på musikkartan. 

Ett äkta musikhjärta som outtröttligt slår för musikutbildning breddfyllt med engagemang vilket skördat talanger och ett stort antal stipendiater bland kommunens ungdomar.

Med ett nybyggt musiktempel kröner han sin karriär och fortsätter att sprida värme, glädje och energi till såväl medarbetare, elever som publik. 

Frank Nielsen delar ut priset till Hans Andersson.

Frank Nielsen delar ut priset till Hans Andersson.

Årets Innovatör

Hans Andersson ägare till Plastinject AB i Anderstorp fick priset Årets Innovatör med motiveringen:

Med en typisk småländsk nyfikenhet, klurighet och envishet, ger han sig gärna in i oprövade projekt för att finna nya lösningar.

Han har med sin kunskap deltagit i utvecklingsprojekt, som bland annat lett till väsentliga förbättringar inom godshantering, även tillvaratagande av naturens våta gåvor, och nu senast till att jägare kan få en ”lättare” tillvaro.

- Ingen gör något ensam. Jag har ett helt gäng med duktiga medarbetare bakom mig, säger Hans Andersson.

Röda Korsets Kupan i Burseryd blev Årets Butik och får blommor och pris av Frank Nielsen.

Röda Korsets Kupan i Burseryd blev Årets Butik och får blommor och pris av Frank Nielsen.

Årets Butik

Röda Korsets Kupan i Burseryd fick priset Årets Butik i Gislaveds kommun 2012 med motiveringen:

Det är med stor glädje vi sett er växa och nu flytta in i ny lokal. Smaka gärna på hembakta kakor och ekologiskt kaffe som serveras av trevlig och engagerad personal.

Här kan du lämna in dina kläder och fynda nytt i ”andra-hand”.  Till Röda Korset går överskottet från din hjälpande hand.

Röda Korsets Kupan i Burseryd är en efterlängtad mötesplats för alla i vår närhet och vi gratulerar till utnämningen.

- Ett stort tack, säger Margareta Eklund, ordförande i Burseryds Röda Korskrets. På alla hjärtans dag 2009 tog vi chansen att öppna butiken i Burseryd. Det har gått över förväntan och nu har vi både bytt lokal och fått ett större café, fortsätter Margareta. Välkommen till oss! Här finns både kläder och prylar till väldigt bra priser.

Daniel Johnsson och Cecilia Magnusson får pris av Gislaveds kommun, turismstrateg Peter Petersson och kommunalråd Niclas Palmgren (M). Frank Nielsen syns i bakgrunden.

Daniel Johnsson och Cecilia Magnusson får pris av Gislaveds kommun, turismstrateg Peter Petersson och kommunalråd Niclas Palmgren (M). Frank Nielsen syns i bakgrunden.

Årets Turismpris

På plats under kvällen fanns även representanter från Gislaveds kommun för att dela ut turismpriset.

Gislaveds kommuns turismpris är ett nyinstiftat pris som delas ut för första gången i år. Priset är avsett att belöna företag som har bidragit till att utveckla turismen i kommunen. Såväl när det gäller nya djärva satsningar som långvarigt, framgångsrikt arbete och lönsamhet.

Priset Årets Turismpris gick till Cecilia Magnusson och Daniel Johnsson på Sunnaryd Smak & Design med motiveringen:

Sunnaryd Smak & Design med Cecilia Magnusson och Daniel Johnsson som ägare, har i Sunnaryd med en otrolig energi och entusiasm jobbat för en levande landsbygd. De har en blomsteraffär, ordnar tipspromenader, pysselaktiviteter och möjlighet att fika på en vacker plats. På deras hemsida kan vi läsa "Välkommen till Västra Bolmens pärla och Gislaveds kommuns Riviera”. Denna pärla i Gislaveds kommun är något som Bolmen som 10:e största sjö kan skryta med.

I denna landsbygdsdel är Sunnaryd Smak & Design ett bra exempel, på att det går att lyckas med att gräva där man står och locka till sig besökare och driva på utvecklingen. Det senaste som ska bli verklighet vid färjelägret är att Sunnaryd Smak & Design öppnar en glasskiosk tillsammans med ungdomar från bygden. Företaget kommer fungera som mentorer och hjälpa en till två ungdomar att bli framtida egna entreprenörer inom besöksnäringen.

Cecilia och Daniel är en otrolig kraft att samtala med och har ständigt nya idéer som de arbetar med. Vad som händer härnäst får framtiden utvisa men Gislaveds kommun hoppas att de med sin idoghet och framtidstro fortsätter och utvecklar sig själva och andra i kommunen.

- Att få den här utmärkelsen öppnar upp för nya möjligheter, säger Daniel Johnsson. Stort tack! Det känns fantastiskt roligt.

Patric Bergenholtz, bror till Richard Bergenholtz tar emot hedersomnämnandet i kommunhusets ljushall. Från vänster turismstrateg Peter Petersson, kommunalråd Marie Johansson (S), Patric Bergenholtz och kommunalråd Niclas Palmgren (M).

Patric Bergenholtz, bror till Richard Bergenholtz tar emot hedersomnämnandet i kommunhusets ljushall. Från vänster turismstrateg Peter Petersson, kommunalråd Marie Johansson (S), Patric Bergenholtz och kommunalråd Niclas Palmgren (M).

Årets Turism – Hedersomnämnande

Rickard Bergenholtz, som är född och uppvuxen i Gislaved driver sedan många år restauranger på Mallorca och Österrike. Han var en av de nominerade till turismpriset och eftersom han är en god ambassadör för Gislaved fick han ett hedersomnämnande med följande motivering:

Via sina restauranger på Mallorca och Österrike (E4an Bar & Restaurant, La Bodega och UnderBar) marknadsförs hela Gislaved med omnejd i snart tio år till tusentals och åter tusentals turister, unga som gamla. Många har tagit med sig det Richard berättat och sedan besökt platser i Gislaved, såsom till exempel Isaberg och Sigges Loge. Richard beskriver alltid sin hemort som "Gislaved, Smålands Hollywood". Han har genom sitt positiva sätt att vara och sin säljande anda sålt in Gislaved till ett oräkneligt antal personer.

Många som inte varit i Gislaved har fått en positiv bild av orten. Han har också visat att entreprenörsandan finns kvar i bygden genom att ta den med sig utomlands och framgångsrikt driva två företag i två olika länder. Richard Bergenholtz har även fått utmärkelsen "Worker of the year" på Mallorca och E4an Bar & Restaurant har blivit utsedd till "Årets bar".

För sina insatser att stimulera personer att besöka Gislaveds kommun vill vi från kommunen ge ett Hedersomnämnande till Rickard Bergenholtz.

Anders Bengtsson får pris av PO Bengtsson, Burseryds näringslivsförening och Lina Gunnarsson, Reftele näringslivsförening. I bakgrunden syns Frank Nielsen.

Anders Bengtsson får pris av PO Bengtsson, Burseryds näringslivsförening och Lina Gunnarsson, Reftele näringslivsförening. I bakgrunden syns Frank Nielsen.

Årets Entreprenör

Anders Bengtsson som driver lantbutiken.se fick priset Årets Entreprenör med motiveringen:

I en tid när konkurrensen inte bara finns runt hörnet kan det vara avgörande för framtiden att våga satsa på e-handel. Denna kundorienterade och jordnära köpman har visat att timing, målmedvetenhet och mod förblir framgångsreceptet för ett lyckat entreprenörskap.

Lägger man där till medarbetarnas starka engagemang tror vi att denna butik står väl rustad för fortsatta framgångar.

En virtuell butik som är full av överraskande knorrar där kreativa erbjudanden frestar såväl lantbrukare som privatkunder och djur.

- Tackar så mycket, säger Anders Bengtsson. Den här uppmärksamheten är mycket rolig. Efter starten 2009 har vi nu 3000 artiklar i sortimentet och omsätter 10 miljoner kronor. Det har gått fantastiskt bra.

Svante och Claes Magnusson med priset Årets Företagare.

Svante och Claes Magnusson med priset Årets Företagare.

Årets Företagare

Företagarna Gnosjöregionen delar varje år ut ett pris till en företagare som visat prov på att vara extra kreativ och företagsam, och som fungerar som en inspirationskälla och förebild för andra företagare. I år gick priset till Hestra-Handsken AB, Svante och Claes Magnusson, med motiveringen:

Företagets ägare jobbar långsiktigt med att utveckla alla delar av företaget, från produktutveckling, produktion, marknadsutveckling och försäljning. De är måna om företagets rötter och engagerade i bygdens utveckling. Företaget är stabilt och mycket lönsamt.

Företaget har på ett kreativt sätt utvecklat sitt varumärke. Nästa generation är involverade i företaget och två av dessa har fått gesällbrev som hantverkare, vilket är första gången på 50 år som detta skett i Sverige.

- Det här värmer! Tack så mycket, säger Svante Magnusson.

Burserydsrevyn bjöd på underhållning under kvällen. Här guidas två engelska turister i vår vackra natur och språkförbistringarna blir många.

Burserydsrevyn bjöd på underhållning under kvällen. Här guidas två engelska turister i vår vackra natur och språkförbistringarna blir många.

Mingel under galakvällen i Torghuset, Smålandsstenar.

Mingel under galakvällen i Torghuset, Smålandsstenar.

Sidan uppdaterades senast: 2013-03-12