INNEHÅLL

Restaurangprogrammets elever serverar små snittar under invigningen

Restaurangprogrammets elever serverade små välsmakande snittar under invigningen.

Ny matsal för 1200 elever

Under onsdagen invigdes Gisle skolrestaurang, där såväl Lundåkerskolans som Gislaveds gymnasiums elever ska äta.

Ett 70-tal personer hade tagit sig till invigningen. Såväl skolpersonal, som bespisningspersonal och elever fanns på plats och fick bland annat lyssna till barn- och utbildningsnämndens ordförande Inga-Maj Eleholt (C).

inga-maj Eleholt klipper bandet under invigningen

Inga-Maj Eleholt höll ett kort invigningstal innan hon klippte bandet. I bakgrunden, elever från musiskolan som uppträdde i samband med invigningen.

Innan hon klippte bandet höll hon ett kort anförande om att det är matens investeringsår i år, att detta är en satsning på såväl högstadie- som gymnasieelever. Hon tycker också att de nya lokalerna blivit mycket fina.

Fredrik och Rasmus på Lundåkerskolan

Fredrik och Rasmus var två av eleverna från Lundåkerskolan som fann på plats under eftermiddagen.

Inredning och matro viktigt

Att lokalerna blivit fina tycker även sjundeklassaren Rasmus Axelsson. Han anser att den nya skolrestaurangen har fått sjyssta, ljusa färger, vilket han menar gör en gladare.

- Inredningen och färgsättningen är viktig för matlusten, tycker Rasmus.

Och att man tänkt på inredningen, och större möjlighet till matro råder ingen tvekan om. Bland annat har man satt in bord med en specialbeläggning på berättar Fredrik Björksköld, åttonde klass på lundåkersskolan.

- Det sitter en speciell gummimatta fastlimmad på borden. Den gör att bestick och tallrikar inte klirrar lika mycket. Jag tycker den nya matsalen känns bra, och det har blivit tystare, berättar Fredrik.

Mimmi Julin och Mattias Thongamal, restaurangprogrammet vid gislaveds gymnasium. Lärare Henrik Ekstrand i bakgrunden.

Mimmi Julin och Mattias Thongamal, två av restaurangrpogrammets elever som lagat och serverade under invigningen. I bakgrunden utbildiningens lärare Henrik Ekstrand.

Fungerar även som storkök åt restaurangprogrammet

Förutom ny matsal har man även byggt ett helt nytt storkök, anpassat för att laga mat till närmare 1 200 elever dagligen. I detta kök kommer även restaurangsprogrammets elever att husera, berättar Henrik Ekstrand som är ansvarig lärare för utbildningen. I sin utbildning ska de lära sig att arbeta även i storkök, och en bra övning blir att laga mat till skolornas elever.

översiktsbild över storköket.

Storköket ska också användas av restaurangprogrammets elever i deras utbildning.

Överisktsbild - 70 tal personer hade tagit sig till invigningen.

Sidan uppdaterades senast: 2013-03-28