INNEHÅLL

Invigning Anderstorp Stormosse

Nytt fågeltorn, restaureringar i reservatet och mossevaka. Kom till invigningen av Anderstorps Stormosse söndagen den 21 april.

Söndagen den 21 april mellan klockan 10.00-12.00 invigs naturreservatet. Kommunalråden från Gislaved och Gnosjö talar och fågelguider finns på plats i det nya fågeltornet. Länsstyrelsen informerar om restaureringarna i reservatet och bjuder på kaffe och bullar. Reservatsparkeringen är belägen strax norr om Älgarem, norr om Anderstorp.

Mossevaka runt lägerelden

Den som vill tjuvstarta invigningen är välkommen redan klockan 20.00 på lördagkvällen den 20 april för mossevaka runt lägerelden. Alla är välkomna att kura skymning och från fågeltornet spana ut över mossen (medtag egen fika). När mörkret lagt sig kryper man ner i sin sovsäck och inväntar att bli väckt av orrspel och storspovar. Ta med egen sovsäck, frukost och allt annat som du behöver!

Obs! Om vädret blir dåligt så ställs kvällsaktiviteten den 20 april in. 

Rikt fågel- och växtliv

Naturreservatet Anderstorps Stormosse är en av de största mossarna i södra Sverige. Här häckar fågelarter som orre, trana, storspov och ljungpipare. Under stora delar av året jagar kungsörnen över mosseplanet. På marken växer flera olika vitmossearter, tranbär och tuvull.

Området har under de senaste åren genomgått restaureringar inom ramen för EUprojektet Life to Ad(d)mire. Bland annat har diken som avvattnar mossen täpps igen och träd har avverkats för att få tillbaka mossens karaktär, och ett fågeltorn har byggts.

Arrangör är Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Sidan uppdaterades senast: 2016-06-29