INNEHÅLL

Slutnumret på showen. I förgrunden syns Olivia Pernefors och Adnan Fazlinovic i en modern dans.

Slutnumret på showen. I förgrunden syns Olivia Pernefors och Adnan Fazlinovic i en modern dans.

Fantastisk show av Gislaveds Dansstudio

Under helgen firade Gislaveds Dansstudio 10-års jubileum. Eleverna bjöd publiken på en underhållande dansuppvisning av hög klass.

- Det går inte att beskriva, det är helt underbart, säger dansläraren och koreografen Andrea Donoso som startade Gislaveds Dansstudio 2003.

Modern dans, balett, jazz, street- och breakdance. Elever mellan 10 och 20 år blandade alla stilarna till en lysande show där besökaren stundtals fick känslan av att befinna sig framför en professionell scen. Under tre föreställningar för allmänheten har showen setts av ungefär 1150 personer. Tidigare i veckan fick även runt 1000 skolelever möjlighet att titta på föreställningen.

De flesta som kommer till dansstudion för att prova på stannar kvar och fortsätter att utvecklas genom olika dansstilar. Gemenskapen är stor och Andrea Donoso märker att eleverna ställer allt högre krav på sig själva, precis som hon själv gör.

- Det ska märkas att verksamheten har funnits i tio år, fortsätter Andrea Donoso. Att både jag som pedagog och koreograf samt eleverna har utvecklats och kommit till en högre nivå.

Årets höjdpunkt

Felicia Rivera Cetre och Brandon Björnerström tog andan ur publiken med sin moderna dans.

Felicia Rivera Cetre och Brandon Björnerström tog andan ur publiken med sin moderna dans.

Brandon Björnerström är 16 år och läser första året på det Estetiska programmet, inriktning dans. Han började dansa när han var 7-8 år och har sedan dess provat flera olika stilar. Till den här showen han även varit med och gjort en del koreografi.

- Det här är årets höjdpunkt, säger Brandon Björnerström. Det är jätteroligt att få dansa inför publik och dansen gör mig alltid så glad.

Gästspel av tidigare elev

Johan Lööf och Andrea Donoso är mycket nöjda över Dansstudions 10-års show.

Johan Lööf och Andrea Donoso är mycket nöjda över Dansstudions 10-års show.

Under föreställningen bjöd Johan Lööf, tidigare elev på ett annorlunda och väldigt personligt dansnummer.

- Det var underbart att få komma tillbaka och möta sin hemmapublik, säger Johan Lööf. Jag blir enormt inspirerad av att träffa de här ungdomarna och jag känner att jag kan inspirera dem till att tänja på gränserna.

Johan Lööf är född och uppvuxen i Gislaved och flyttade som 19-åring till Stockholm för en förberedande utbildning innan han i höstas började på Balettakademien. Han vill med sin utbildning få en bredd i sitt dansande och hoppas på att få jobba på exempelvis GöteborgsOperan eller Cullbergbaletten i framtiden. När han är hemma i Gislaved och hälsar på är det inte ovanligt att han undervisar eleverna på Dansstudion.

I entrén till showen bjöds det på förfriskningar och godsaker.

I entrén till showen bjöds det på förfriskningar och godsaker.

Flera olika dansstilar inom samma verksamhet

Från att Andrea Donoso steg in på Kulturchefens kontor för 10 år sedan och föreslog att Gislaveds kommun skulle starta en dansstudio har antalet elever ökat från 30 till 170 ungdomar. Stilarna är många, allt från breakdance och hip hop till modern dans. Från början fanns det två dansgrupper, idag finns 14 stycken. Målet är att eleverna ska bli duktiga dansare, vara kreativa, ha roligt tillsammans och få chansen att uppträda inför publik.

Olivia Pernefors längst fram i ett balettnummer.

Olivia Pernefors längst fram i ett balettnummer.

Sidan uppdaterades senast: 2013-04-15