INNEHÅLL

glasskiiosken i sunnaryd

Luckorna till den nya glasskiosken slår upp den 1 maj.

Ny glasskiosk vid färjan i Sunnaryd

Äntligen kan man köpa glass igen vid färjan i Sunnaryd. Den 1 maj öppnar den nya glasskiosken.

I samarbete mellan färjerederiet, Sunnarydsbygden, Gislaveds kommun och ett landsbygdsprojekt kring Bolmen har idéer och önskemål förverkligats om både glasskiosk och offentlig toalett.

När färjerederiet skulle bygga om sina lokaler vid färjan började idéer om att göra lite mer. Tanken var att kunna få fler att stanna till i vår bygd, erbjuda en liten service till förbiresande och samtidigt skapa arbetstillfällen för unga. Resultatet blev en ny glasskiosk och en offentlig toalett.

Byggnationen genomfördes i samverkan mellan Trafikverket och Gislaveds kommun.

Drivs av ungdomar

Kiosken kommer att drivas av ungdomar från bygden under ledning av Sunnaryds Smak & Design. Vid kiosken kommer enkel turistinformation att finnas tillgänglig och en enklare uteplats ska anordnas. Det finns nu också redan en ordentlig offentlig toalett som är tillgänglighetsanpassad, har skötbord, automatisk dörröppnare och ramp.

Invigning med glass till alla barn

Den 1 maj kl. 15.00 invigs glasskiosken med medverkan från Carina Johansson, vice ordförande i kommunstyrelsen. Sunnaryds Smak & Design bjuder på glass till barnen samt kaffe och tårta till de vuxna. På plats finns också en liten barnkör står för underhållningen.

Välkommen till invigningen!

Sidan uppdaterades senast: 2014-07-04