INNEHÅLL

Niclas Palmgren och Marie Johansson utanför kommunhuset

Kommunens kommunalråd Marie Johansson och Niclas Palmgren är i Tyskland under helgen för att marknadsföra vår kommun.


Gislaveds kommun i Tyskland

Under helgen är kommunens kommunalråd Niclas Palmgren (M) och Marie Johansson (S) samt turismstrategen Peter Petersson i Wedemark, Tyskland.

I Wedemark, som är en kranskommun till Hannover pågår i helgen en stor mässa och folkfest, som går att likna vid Affärsracet och Gisledagarna sammanslaget.

Kommunens representanter är där tillsammans med representanter från såväl Gislaveds näringslivsbolag som lokala företag. Syftet är att hjälpa kommunens företag att sälja in affärkontakter och sälja Gislaveds kommun som turistkommun.

Perfekt avstånd för tyska turister

Wedemark som ligger i norra Tyskland utanför Hannover är på perfekt avstånd från Gislaveds kommun för att locka turister hit. Dessutom har Gislaveds kommun haft ett utbyte med Wedemark kommun de senaste åren, berättar kommunalråd Niclas Palmgren.

Samarbeten kring EU-projekt

Gislaveds kommun har sedan några år ett utbyte med Wedemark, främst för vårt näringsliv med även inom olika kommunala projekt, säger Palmgren. När kommunen till exempel bedriver vissa EU-projekt måste vi ha partners i andra länder för att kunna ta del av EU-medel.

- Ett projekt som är på gång är ett jobbskuggningsprojekt för sjuksköterskor. Vi tittar också på hur några av våra grundskolor kan sammarbeta, berättar Palmgren.

Marknadsföra kommunen och locka nya turister

Mässan pågår mellan lördagen den 31 maj och söndagen den 1 juni. Från Gislaveds kommuns håll hoppas man att den ska ge nya näringslivkontakter och en mängd nya tyska turister som besöker vår kommun.

Under invigningen av mässan kommer kommunalråd Niclas Palmgren tillsammans med Wedemarks borgmästare Tjark Bartels medverka. Dessutom har Gislaveds kommun fått möljigheten att presentera vår kommun och näringsliv närmare under några olika seminarier.

Sidan uppdaterades senast: 2013-05-31