INNEHÅLL

bild på dockor från filmen kärlek på gummis.

Biopremiär för ny film av kommunens seniorer

På fredag är det galapremiär för filmen Kärlek på Gummis, en film från Gummifabrikens storhetstid, skapad av kommunens äldre invånare.

Filmen “Kärlek på Gummis” är en berättelse baserad på seniorernas egna upplevelser och erfarenheter från den tiden då Gummifabriken var Gislaveds hjärta och pulsåder. 

I den drygt 10 minuter långa dockanimationen får vi träffa Erik som blir erbjuden jobb på Gislaveds Gummi. Redan på sin första arbetsdag träffar han Anna som ännu en gång blivit mobbad av en hissförare. Bland gummistövlar, galoscher och däck börjar en känsla spira mellan Erik och Anna. 

Filmen bjuder på en härlig humor och käcka repliker som anknyter till olika händelser och företeelser från Gislaveds Gummis storhetstid.

Datum och tid: fredagen 13 september 2013 klockan 17.00
Plats: Folkan Bio, Danska vägen 6, Gislaved
Entré: fri

En del av ett större projekt

Projektet “Animation med äldre” pågår i Jönköpings län 2012-2013. Det finansieras av Statens Kulturråd inom ramen för satsningen “Kultur för äldre”. Äldre i Jönköpings län får skapa film under handledning av professionella filmare och animatörer. I Gislaved fick seniorer på Träffpunkt Gislow skapa en alldeles egen animerad dockfilm under handledning av lokala handledare Jonathan och Eryan Meza-Howes och med stöd och hjälp av aktiveringspersonalen på träffpunkten.

Det tog seniorerna 1,5 år att färdigställa filmen. Det är de äldre själva som har gjort de fina dockorna, kulisserna och rekvisitan tillsammans med den duktiga och entusiastiska aktiveringspersonalen på träffpunkt Gislow. Det är seniorerna som har spelat in alla repliker.

Sidan uppdaterades senast: 2013-09-11