INNEHÅLL

Ledamöten ur regionförbundets infrastrukturberedning får en rundtur på Västbo Transport

f.v.: Stefan Gustavsson, kommunalråd Sävsjö, Bengt Dahlqvist, Regionförbundets ordförande, Niclas Palmgren, kommunalråd Gislaved, Janeric Axelsson, VD Västbo Transport samt Anders Ahlström, VD Gislaveds Näringslivs AB går rundvandring på Västbo Transport. Foto: Regionförbundet

infrastruktur under lupp

Tidigare i veckan besökte Regionförbundets infrastrukturberedning Västbo Transports nya anläggning i Smålandsstenar.

Infrastrukturberedningens uppdrag är att införa beslut i Regionstyrelsen, skapa regional samsyn och enighet i viktiga strategiska infrastrukturfrågor.

Sammanträdena hålls på olika platser runt om i länet. I onsdags var Gislaveds kommun värd för sammanträdet. Intrastrukturberedningen fick då också möjlighet att besöka Västbo Transport i Smålandsstenar. Västbo Transport är ett av de större privatägda åkerierna i Sverige, och har nyligen invigt en ny transportanläggning.

- Det är roligt att stå värd för regionförbundets infrastrukturberedning, då infrastruktur är så viktigt för vårt näringsliv och våra invånare, säger kommunalrådet Niclas Palmgren (M).

– Jag blev väldigt imponerad av den miljö- och klimatmedvetenhet som präglar den nya anläggningen, säger Bengt Dahlqvist (M), ordförande i Infrastrukturberedningen.

Om Infrastrukturberedningen

Regionförbundets infrastrukturberedning består av Bengt Dahlqvist (M), Regionförbundets ordförande, Niclas Palmgren, Gislaveds kommun (M), Hans-Göran Johansson, Värnamo kommun (C), Stefan Gustafsson, Sävsjö kommun (KD), Elin Lagerqvist, Jönköpings kommun (S), Bo Zander, Nässjö kommun (S) och Berry Lilja, Vaggeryds kommun (S).

Sidan uppdaterades senast: 2016-08-09