INNEHÅLL

stccbilar tävlar på motorbanan i anderstorp

Gislaveds kommun positiva till motorbanan

Det har de senaste dagarna framkommit i olika medier att Gislaveds kommun skulle vara negativt inställda till motorbanan i Anderstorp.

Därför vill kommunens båda kommunalråd Niclas Palmgren (M) och Marie Johansson (S) göra följande uttalande:

"Vi och kommunledningen är mycket positivt inställda till motorbanan i Anderstorp och vill verkligen att det skall bedrivas verksamhet där - vi gör allt för att det skall utvecklas än mer och det skall vara mycket verksamhet där även i framtiden. Anderstorp Motorbana är väldigt viktig för Gislaveds kommun."

Kort resumé om vad som har hänt

Bullernivån vid motorbanan har överskridits. Det tvingar bygg- och miljömyndigheten till polisanmälan, eftersom man har haft bullernivå över den gräns som tillståndet tillåter.

När en myndighetsperson upptäcker en överträdelse av ett tillstånd så måste den, enligt miljöbalken polisanmäla denna överträdelse. Det är sedan upp till polisen att utreda hur de vill gå vidare med ärendet. Det är alltså inget kommunalt politiskt beslut bakom denna typ av polisanmälaningar.

Sidan uppdaterades senast: 2013-10-24