INNEHÅLL

kommunens webbplats rankas högt

Gislaveds kommuns webbplats närmar sig toppen av kommunsveriges webbplatser. Det visar Sveriges Kommuner och Landstings, SKL, senaste undersökning.

SKL genomför årligen undersökningen ”Information till alla? En granskning av kommunernas information till medborgarnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster”. I undersökningen söker de svar på närmare 250 frågor inom 12 olika områden. Svaret får inte ta längre än två minuter att hitta, och resultatet presenteras i procentform.

Resultatet för gislaved.se är i år 87 procent (att jämföra med förra årets 80 procent), vilket lägger Gislaveds kommun på en delad 8:e plats nationellt sett.

- Resultatet visar att vi är på rätt väg. Att vi byggt om hela gislaved.se och förändrat strukturen sedan förra året är en stor anledning till att vi förbättrat oss, säger Peter Dallmann, informatör och webbplatsansvarig vid Gislaveds kommun.

Bäst i GGVV

Gislaved.se får bäst resultat av kommunerna i Gnosjöregionen. Vidgar man blicken och tittar på Jönköpings län, så är det endast Jönköpings kommun som visar ett bättre resultat, med en procentenhet.

Udevalla har enligt SKL Sveriges bästa kommunala webbplats med 95 procent.

Blickar framåt

Nu fortsätter arbetet med att göra gislaved.se ännu bättre. Dels pågår ett arbete med att göra webbplatsen mobilvänlig, vilket ska lanseras innan årets slut om inget oförutsett inträffar. Dessutom arbetas det med att införa ett webbverktyg där invånare kommer kunna lämna synpunkter och klagomål på kommunens verksamheter direkt på kommunens webbplats.

- Det är inte alltid lätt att tillfredsställa varje unik webbplatsbesökare, men vi jobbar aktivt på att ständigt förbättra innehållet och upplevelsen för våra besökare på gislaved.se. Vi är glada över undersökningens positiva resultat, men vi både kan och ska bli ännu bättre, säger Peter Dallmann.

Sidan uppdaterades senast: 2014-08-27