Benji, Stubbe och Tito sänder Musikhjälpen Gislaved

Musikhjälpen Gislaved drar igång

Från och med måndag drar Gislaveds lokala variant av Musikhjälpen igång.

Bakom projektet står tre lokalt förankrade killar med stort hjärta för Gislaveds kommun.

Under fyra dagar sänder Stubbe Wahlberg, Benji Benjaminsson och Tito Salazar Montecinos radio och tv direkt inifrån turistbyrån Tummetott i Gislaved. Benji berättar att idén om att göra en egen ”musikhjälpen” kom efter att Stubbe senaste åren haft olika typer av insamlingar till förmån för Sveriges Radios Musikhjälpen.

- Efter förra året började vi planera för att utveckla konceptet som nu mynnar ut i en lokal Musikhjälpen som är tänkt att vara ganska likt originalet, berättar Benji.

Syftet är att samla in pengar till samma ändamål som Musikhjälpen i år; nämligen att alla kvinnor ska har rätt att överleva sin graviditet säger Benji Benjaminsson.

Hur känns det att stänga in sig i Tummetott i fyra dagar?
Stubbe Wahlberg: - Nervöst, hur ska vi klara detta, 4 dagar instängda i en bur med allt fix runtomkring med artister/gäster/auktioner. Plus att det sänds både i radio, teve och över gågatan. Vad har vi gett oss in på?

Benji Benjaminsson: - Jag har jobb som vikarierande idrottslärare så jag kommer inte att vara där dygnet runt men kommer att vara där så mycket jag bara hinner. Känslan av att ändå sitta där känns både läskig och sjukt häftig på samma gång, vi har fått så mycket härlig respons från folket i allmänhet, så man hoppas att man kan leverera ett underhållande program som hela orten kan ha glädje utav.

Tito Salazar Montecinos: - Det kommer vara jättekul och givande för alla som är inblandade. MEN jag kommer inte få äta något, så jag hoppas att jag inte blir för gnällig. Det är min största oro. När jag tänker efter så är inte tre dygn så farligt, det kommer vara värt det.

Går att följa på radio, teve, Facebook och på plats

Musikhjälpen Gislaved kommer att direktsändas via lokalteve (Finnveden TV), webbradio genom Radiolive och så har man startat en Facebooksida där det hela tiden fylls på information kring vad som händer när, vilka auktioner som är igång och hur man gör för att skänka pengar, eller buda på det som auktioneras ut.

Dessutom kommer det finnas volontärer utanför Tummetott som hjälper till med insamlingen och bjuder på kaffe.

Killarna vill inte avslöja för mycket av programmet redan nu, men hintar ändå att det kommer bjudas på skönsång av en 10-årig kille från Gullviveskolan, och besök av ett av Gislaveds kommunalråd. Programmet för de fyra dagarna läggs upp på Facebooksidan, berättar Benji.

- Jag vill uppmana alla som är intresserade att följa vår Facebooksida för att ta del av allt som händer, säger Benji.

Länkar

Musikhjälpen Gislaved på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Sveriges Radio Jönköping intervju med Stubbe Wahlberg om Musikhjälpen Gislavedlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterades senast: 2014-02-03