Familjecentralen officiellt invigd

Under måndagen invigdes officiellt familjecentralen i Gislaved. På plats fanns representanter från såväl kommun som landsting.

- Med gemensamma krafter har vi till slut, efter många år, lyckats få till denna familjecentral, sa kommunalrådet Niclas Palmgren (M) i sitt tal.

Han tycker det är roligt och skönt att vi nu kan erbjuda denna familjecentral till våra invånare. Dessutom är det bara den första. Det planeras redan för ytterligare en familjecentral med placering i Smålandsstenar.

Även Sjukhusdirektören Rolf Östlund är glad för att familjecentralen nu officiellt slår upp portarna. Nyckelordet i hans tal var framtid. Dels framtid i form av våra barn som är vår och Sveriges framtid. Men även framtid i form av samarbete, mellan kommun och landsting, där "kunden", det vill säga familjerna sätts i centrum.

Kommunalråd Niclas Palmgren och sjukhusdirektör Rolf Östlund klipper bandet under invgningen.

Kommunalråd Niclas Palmgren och sjukhusdirektör Rolf Östlund klipper bandet under invgningen.

Om familjecentralen

Familjecentralen är en mötesplats för blivande föräldrar och föräldrar med barn i förskoleåldern. I samma lokaler kan nu kommun och landsting erbjuda tjänster av betydelse för såväl barnens som föräldrarnas hälsa och välmående.

I lokalerna i Gislaved erbjuds en öppen förskola dit man kan komma med sitt eller sina barn, träffa andra föräldrar och barn, och där man tillsammans med personalen exempelvis hittar på lekar, sjunger, rimmar och läser böcker.

Personalen du kan få träffa vid familjecentralen

Här är personalen som du kan träffa vid Familjecentralen i Gislaved.

Här finns också möjlighet för föräldrar att enskilt få träffa en socionom för råd och stöd i sitt föräldraskap. På familjecentralen inrymms även kvinnohälsovården, där du kan få träffa en barnmorska, men också en psykolog för stöd och rådgivning. Dessutom är barnhälsovården en del av familjecentralen, där du kan få råd och stöd i allt som rör ditt föräldraskap.

Läs mer om familjecentralens öppna förskola och se deras öppettider samt kontaktuppgifter

Läs mer om familjecentralens förebyggande socialtjänst

Familjecentralens öppna förskolas Facebooksida - se bilder och dagsaktuellt programlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterades senast: 2014-02-06