Team Swedish School Restaurants under prisutdelningen.

Team Swedish School Restaurants under prisutdelningen.

Hallå där Lyndon McLeod...

...som i dagarna tagit silvermedalj i Kock-VM i Luxemburg tillsammans med sitt lag Team Swedish School Restaurants.

​Till vardags arbetar Lyndon McLeod som chefskock på Gisle skolrestaurang, men senaste veckan har han befunnit sig i Luxemburg för att med sitt lag Team Swedish School Restaurants delta i Kock-VM. Laget tävlade med följande rätter:

  • kycklingsoppa
  • panerad lax
  • lammbringa
  • kobba och saffran Cheesecake med pepparkaks botten

Ni tog ett silver, hur känns det?

- Det känns fantastiskt, efter jag har bearbetat detta. Tänk att vi som skolkockar har presterat på världscenen, mot stora företag och kocklag som har stora resurser bakom sig. Vi är stolta.

I lokalmedia har man kunnat läsa att du var något besviken. Känns det så; att ni inte vann silvret utan förlorade guldet?

- Så kändes det just då, när vi fick veta. Men då hade vi också varit upp sedan tre på morgonen och tävlat fram till 16-tiden på eftermiddagen. Nu, när jag kunna smälta resultatet är jag självklart glad.

Var det små marginaler mellan första och andra platsen?

- Vi vet faktiskt inte än. Det ska bli intressant att nu se i efterhand, mest för att ser vad vi måste bli bättre på till OS 2016. Vi fick också bra feedback från juryn efter tävlingen. 

Du nämner OS, ni ska alltså ställa upp i fler tävlingar?

- Vi ska ställa upp i Culinary Olympics 2016 (OS i matlagning). Det hålls i Erfurt i Tyskland i oktober nästa år. That is the big one.

Gislaveds kommun gratulerar Lyndon och hans Team Swedish School Restaurants till framgången och håller tummarna för minst ett lika bra resultat även i OS nästa år.

Sidan uppdaterades senast: 2014-11-27