Hallå där Carola Öberg...

...som ingår i Löfvens nya innovationsråd tillsammans med 5 ministrar och 9 andra representanter från näringslivet.

Det nya innovationsrådet ska fungera som ett bollplank åt regeringen, samordna näringslivet och stärka svensk konkurrenskraft och innovationskraft. Förhoppningen är att hitta många nya produkter som kan bli nya företag eller växande företag.

Innovationsrådet, hur känns det att få vara med där?

-  Det känns överraskande men fantastiskt! Så stort. Vilken ära att få medverka i ett uppdrag som är så viktigt för Sverige.

Vad tror du att du kan bidra med?

- Jag hoppas kunna bidra med värden utifrån små och medelstora företags perspektiv.

Hur kan din medverkan påverka vår region?

- Som en av Sveriges mest industritäta regioner kan betydelsen av Gnosjöregionen vara ett exempel på att dra Sveriges ekonomi framåt. Att stärka konkurrenskraft genom innovationer är viktigt för vår regions tillväxt och samhället i stort. Vi är i världstopp mätt i produktionseffektivitet. Men vi måste bli bättre på att tala  om vad vi kan och vad vi gör. Att skapa nya tjänster runt vår produktionskunskap ger konkurrensfördelar, som att samverka runt den där affären som man kanske är för liten för att klara ensam. I Gnosjöregionen har vi uppbyggda kluster inom automation, möbeldesign, polymer metall och skärbearbetning. Tänk att kombinera dessa kunskaper och kompetenser för att ta fram de produkter och tjänster som behövs för morgondagens marknad. Om vi blir lika bra på effektiva innovationsprocesser som vi är på produktionsprocesser skapar vi tillväxt! 

Gislaveds kommun gratulerar Carola Öberg på Gislaved näringsliv AB och hoppas att hennes medverkan ska påverka kommunens näringsliv på ett positivt sätt.

Läs mer om innovationsrådet och deltagarna på SVT:s webb.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterades senast: 2015-02-25