Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Elva tjejer fick prova på brandmanslivet när det var öppet hus på räddningstjänsten.

Elva tjejer fick prova på brandmanslivet när det var öppet hus på räddningstjänsten.

Öppet hus på räddningstjänsten

Trafikolycka, klaustrofobitest och skumsläckning. Tjejer fick testa brandmanslivet hos räddningstjänsten.

I tisdags, på internationella kvinnodagen, hade räddningstjänsten öppet hus på stationen i Mossarp. De elva deltagarna fick se och pröva ett antal av de utmaningar och situationer som våra brandmän kan ställas inför. Bland annat visade det jourhavande laget hur de gör vid en trafikolycka. En trafikolycka iscensattes vid räddningstjänstens övningsfält och laget fick det som övningslarm.

Därefter fick all testa på att släcka en brand med en pulversläckare samt testa på klaustrofobitestet brandmän gör som intagningstest. Klaustrofobitestet går ut på att man ska leta sin väg genom en labyrint i mörker.

Det gavs information om hur man blir brandman, både deltid och heltid samt information om hur man blir brandingenjör och vad man gör i dessa yrken. Kvällen avslutades med visning av stationen.

Sidan uppdaterades senast: