Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Inflyttarmässan den 21 augusti 2015 var välbesökt.

Inflyttarmässa för olika målgrupper

Den 2 maj är du som nyinflyttad välkommen på en minimässa för att få veta mer om hur det är att leva, bo och arbeta i din nya hemkommun.

Under 2015 började Gislaveds kommun arbeta aktivt för att locka fler invånare till kommunen och samtidigt underlätta för nyinflyttade att hitta rätt kontakter. I augusti 2015 arrangerades den första inflyttarmässan på Hotell Nissastigen i Gislaved och nu är det dags igen, den här gången för tre olika målgrupper.

- Jag är glad att så många aktörer ställer upp med kontakter och hjälp för de som är intresserade av vår kommun, och jag hoppas det blir lika uppskattat som förra året, säger Camilla Wallin Kupferberg, näringslivsstrateg.

Minimässa för de som funderar på att flytta

I februari ställde Gislaveds kommun ut på emigrationsmässan i Houten, Holland. På förmiddagen den 2 maj anordnas en mottagningsaktivitet för de som visade sitt intresse under mässan. Drygt 20 personer från Holland, Belgien, Tyskland och Texas kommer för att se om Gislaveds kommun är platsen att slå sig till ro på. Under förmiddagens minimässa får de möjlighet att träffa ett antal lokala aktörer och eftermiddagen bjuder på rundtur och studiebesök i kommunen. Mässan i Holland var ett samarrangemang med Värnamo kommun och de finns även representerade på minimässan under förmiddagen.

Minimässa för nyanlända och nyinflyttade

Efter lunch, mellan klockan 13.00 och 15.00 öppnar minimässan för nyinflyttade. Besökaren får möjlighet att lära sig mer om hur det är att leva och bo i sin nya hemkommun. Det finns även information om föreningar, hur kulturlivet ser ut, vad det finns för arbetstillfällen och aktiviteter samt andra kontakter som kan vara bra att ha när man är nyinflyttad. Den som har med sig en identitetshandling kan få ett bibliotekskort direkt på mässan.

De första timmarna efter lunch vänder sig till nyanlända och tolkar finns på plats. På SFI, Svenska för invandrare har de förberett sig inför mässbesöket. Bland annat genom att fundera ut frågor.

Nytt för den här inflyttarmässan är att från klockan 15.00 till 17.00 är det mer fokus på övriga nyinflyttade som inte har behov av tolk. På mässan får besökaren träffa representanter från olika företag, föreningar och organisationer. Kontakter som kan vara bra att ha när man är nyinflyttad och som kan underlätta att komma in i samhället.

Mer information om hur det är att leva och bo i Gislaveds kommun, samt information om utställarna hittar du på Gislaveds kommuns inflyttarwebb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sidan uppdaterades senast: