Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Betongcupen kommer till Smålandsstenar

På lördag drar första deltävlingen i skateboardtävlingen Betongcupen igång.

Det väntas mellan 40 och 60 deltagare till tävlingen i Smålandsstenar som har 3 divisioner; junior, senior och tjej. Tävlingen är den första av fyra deltävlingar som äger rum i landet under sommaren med avslutning i Örebro i september. Tävlingen börjar kl. 13 på lördag den 21 maj i skateparken i Smålandsstenar.

Att just Smålandsstenar valts som en av orterna för årets Betongcup förklarar John Magnusson från föreningen Bryggeriet som producerar cupen så här: Det är en lagom stor skatepark där det är lätt att få överblick över anläggningen, både för publik och domare. Parken i sig har en enkel och tidlös design som många gillar och som passar bra för det här tävlingsformatet. Smålandsstenar ligger ju också på ett bra avstånd från Göteborg, Halmstad, Jönköping och Malmö.

Dessutom har vi i Bryggeriet varit med och byggt anläggningen, vilket gör det extra roligt att komma tillbaka, säger han.

SGoIF i Smålandsstenar är medarrangör

Efter att till slut fått en skatepark till Smålandsstenar, och se hur våra barn och ungdomar använder denna varje dag, är helt fantastiskt. Att Bryggeriet sedan vill lägga en av deltävlingarna i Sveriges största skateboard tävling hos oss och ytterligare sätta Smålandsstenar på kartan är definitivt en fjäder i hatten! säger Martin Abrahamsson, SGoIF.

Ett hundratal åskådare väntas till helgens tävling som är en aning väderberoende. Skulle det regna på lördag körs tävlingarna i stället på söndag.

Vi är jätteglada att Betongcupen lägger en av sina deltävlingar här i Smålandsstenar. Det är ett bevis på att vi lyckats bra med vår anläggning. Skateparken i Smålandsstenar är väl utnyttjad. På lördag hoppas vi få se riktigt rolig skateboardåkning, säger Tommy Stensson (S), ordförande fritidsnämnden.

Sidan uppdaterades senast: