Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

asylboende öppnar i Gislaved

Idag, 19 maj öppnar Migrationsverket ett asylboende på Järnvägsgatan i Gislaved.

Sent igår eftermiddag fick vi besked från Migrationsverket att de kommer att öppna ett anläggningsboende för asylsökande i Gislaved. Det nya anläggningsboendet öppnar idag, torsdag och har kapacitet för 86 personer.

Anläggningsboendet drivs av ett privat företag på uppdrag av Migrationsverket. Gislaveds kommun har ingen information om vilka asylsökande som kommer att flytta in till boendet eller när inflyttningen sker.

Kommunens skyldighet

I huvudsak är det Migrationsverket som har ansvar för asylsökande. Kommunens uppdrag är att erbjuda förskola och grundskola samt gymnasieskola som påbörjas innan 18 års ålder.

Sidan uppdaterades senast: