Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Entreprenörsregionen inspireras av skånesamarbeten

Under årets föreningsstämma träffade Entreprenörsregionen liknande nätverk för inspiration, och diskussion om möjliga samarbeten.

Årets föreningsstämma för nätverket inom Entreprenörsregionen hölls i Helsingborg där förtroendevalda och tjänstemän fick träffa två liknande nätverk, Familjen Helsingborg och MalmöLundregionen. Syftet var att Entreprenörsregionens representanter skulle inspireras inför sitt fortsatta samarbete. Deltagarna var eniga om att det var intressant att jämföra de tre nätverkens likheter och olikheter och att Entreprenörsregionen kan lära sig mycket av de båda nätverken i Skåne. Dessutom konstaterades att det finns anledning att framöver samarbeta med såväl Familjen Helsingborg som MalmöLundregionen i viktiga frågor, exempelvis när det gäller infrastruktur.

- Det är inspirerande att få ingå i en samverkan som hela tiden tänjer på gränserna. Vi kan dra nytta av vår öppenhet och få nya "kompisar" som vill samma sak som vi i många frågor. Jag ser flera samverkansmöjligheter med både Familjen Helsingborg och MalmöLund regionen, säger Marie Johansson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Läs mer om stämman och informationen från Familjen Helsingborg samt MalmöLundregionen på Entreprenörsregionens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Palle Lundberg, stadsdirektör i Helsingborgs stad berättade om samarbetet inom Familjen Helsingborg.

Palle Lundberg, stadsdirektör i Helsingborgs stad berättade om samarbetet inom Familjen Helsingborg.

Om Entreprenörsregionen

Entreprenörsregionen är ett nätverk med elva kommuner i sydvästra Sverige: Gislaved, Gnosjö, Halmstad, Hylte, Laholm, Ljungby, Markaryd, Tranemo, Vaggeryd, Värnamo och Älmhult. 

Samarbetet präglas av stark entreprenörsanda och är inriktat på utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte.

Sidan uppdaterades senast: