Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Gisle skolrestaurang nominerade igen

När White Guide Junior 2016 avgörs i Malmö i september kan Gisle skolrestaurang kamma hem ett av priserna.

Gisle skolrestaurang är återigen nominerade i klassen Årets skolrestaurang tillsammans med 29 andra skolrestauranger i landet. Juryn bedömer smak, näring, måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för eleverna. Förra året slutade man på en sjundeplats.

-Sedan förra året har vi utvecklats och tagit flera steg framåt i restaurangen och vi hoppas så klart på att stiga i rankningen i år. Den här nomineringen lyfter kommunen till en nationell nivå. Även i år är vi den enda skolrestaurangen från Jönköpings län som är nominerad. Alltid roligt att vara bästa kommun på hemmaplan, säger Lyndon McLeod, skolkock på Gisle skolrestaurang.

Till hösten kommer man på Gisle skolrestaurang att prova bland annat att schemalägga lunchen. Det är en del av barn- och utbildningsförvaltningens arbete med att införa måltiden som en resurs i utbildningen. Det används idag på Gyllenforsskolan och där har det resulterat i en lugnare matsalsmiljö, att eleverna äter bättre och arbetar bättre på eftermiddagen.

Vinnarna i alla kategorier i White Guide Junior presenteras i Malmö den 13 september under ledning av Tina Nordström.

Sidan uppdaterades senast: