Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Invigning av ny brandstation

Lördag den 11 juni är du välkommen till Hillerstorp för invigning av den nya brandstationen.

Nu står en ny brandstation, med lokaler som passar verksamheten, färdig i Hillerstorp. Nästa steg blir att rekrytera fler deltidsbrandmän. Vi behöver fler personer som vill göra en insats för sin ort och hjälpa de som drabbas av olyckor och bränder, berättar Johan Nilsson, räddningschef, räddningstjänsten Gislaved-Gnosjö.

Under invigningen får du möjlighet att prata med brandmännen om hur det är att arbeta som deltidsbrandman och hur det kombineras med ett annat yrke. Även representanter från polisen och ambulanssjukvården finns på plats.

- Jag hoppas att en ny fin station ska underlätta rekryteringen av nya medarbetare. Med en bra utbildningslokal kommer vi dessutom närmre de företag och privatpersoner vi utbildar i Hillerstorp. Utveckling skapar utveckling, säger Johan Nilsson.

Program

Klockan 12-14
Hillerstorps Brassband spelar
Godisregn
Tårtkalas

Klockan 12.30
Brandstationen invigs av representanter från räddningsnämnden och Axelent AB

Bakgrund

När Axelent AB ville bygga ut sitt företag stod Hillerstorps brandstation i vägen. Efter samverkan mellan näringslivet och Gnosjö kommun har en ny station byggds på Kävsjövägen 29.

- Det känns bra att vi hittade en lösning för stationen i Hillerstorp. Att vi kan behålla utryckningsstyrkan ökar skyddet för alla som bor, verkar och vistas i samhället, säger Johan Nilsson.

Sidan uppdaterades senast: