Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Nya chefer på gång

Nästa vecka börjar kommunens nya ekonomichef och i september finns vår nya förvaltningschef för fastighet och service på plats.

Snart finns det två nya namn du som invånare kommer att se i olika sammanhang. Kommunens nya ekonomichef, Maria Martini och förvaltningschefen för fastighet och service, Patrik Johansson.

- Jag är mycket nöjd med dessa rekryteringar. Maria och Patrik kommer att tillföra vår kommun mycket. Båda två har lång och gedigen erfarenhet från såväl offentlig sektor som från näringslivet, säger Malin Aronsson, kommundirektör.

Maria Martini - ekonomichef

På måndag den 13 juni börjar Maria Martini sin nya tjänst som ekonomichef och biträdande kommundirektör. Där kommer hon också att ansvara för den stab som arbetar med ledningsprocesser och ägarstyrning. Tidigare ekonomichefen Stefan Tengberg arbetar sedan någon månad som ekonomichef i Varberg.

Maria Martini kommer senast från en tjänst som ekonomichef på Länsstyrelsen i Södermanlands län. Hon tar också med sig erfarenheter från både offentlig sektor och näringslivet när det gäller ekonomifrågor samt erfarenheter från tiden hon arbetade som lärare.

- Det här känns jättebra. Det ska bli roligt och spännande att börja jobba i Gislaveds kommun. Jag är verkligen förväntansfull, säger Maria Martini.

Maria Martini tycker att Gislaveds kommun är en kommun i framkant, med goda möjligheter för att hon ska kunna göra något bra av sin tjänst och bidra till verksamheten och kommunen.

- Jag känner att jag kan bidra med min erfarenhet inom många olika områden, både kopplat till ekonomi och verksamhet samt helheten, säger Maria Martini.

 Under sommaren flyttar Maria Martini till Anderstorp med man, två barn och en hund.

Patrik Johansson - förvaltningschef för fastighet och service

Den 12 september börjar Patrik Johansson sin tjänst som en av kommunens nio förvaltningschefer. Hans uppdrag blir att utveckla förvaltningen från en fastighetsförvaltning till en mer utvidgad serviceförvaltning för kommunens verksamheter. Nuvarande fastighetschef, Mikael Fröler fyller snart 65 år och lämnar sin tjänst till hösten. 

Patrik Johansson har erfarenhet från flera ledande befattningar inom bygg- och fastighetsbranschen. Både inom näringslivet och inom offentlig verksamhet. Senast arbetade han som byggchef på Lokalförsörjningsförvaltningen i Borås stad.

- Det här känns väldigt spännande och roligt. Jag ser fram emot att få vara med och påverka i frågor som social hållbarhet, kommunens interna organisation och i samverkan med näringslivet, säger Patrik Johansson.

Gislaveds kommun är en kommun som jag alltid har haft en positiv känsla för, den blev ännu starkare under rekryteringen, berättar Patrik Johansson.

- Jag har en förmåga att se möjligheter och är intresserad av utvecklings- och ledningsfrågor dessutom gillar jag att samverka med människor, säger Patrik Johansson.

Patrik Johansson bor i Borås med fru och tre barn.

Sidan uppdaterades senast: