Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Klimatveckan 2016

Klimatveckan som arrangeras den 6-13 september i Jönköpings län är fylld med aktiviteter som ger ökad medvetenhet och mer kundskap om klimatfrågor.

Klimatrådet, tillsammans med ett 50-tal organisationer bjuder in till Klimatveckan 2016 med syfte att nå Klimatrådets vision om att Jönköpings län senast år 2050 är ett plusenergilän. Vilket innebär att vårt energibehov har minskat och att den förnybara energin har ökat så mycket att det blir ett överskott.

Alla aktiviteter under klimatveckan är gratis och öppet för alla, men glöm inte att anmäla dig.

Program

Är du intresserad av att lära dig mer om smittor och sjukdomar i ett förändrat klimat? Vill du veta mer om solkraft? Vill du få konkreta tips och råd på hur du kan leva, bo och verka mer klimatsmart?

Ladda ner Klimatveckans program. Pdf, 686.3 kB, öppnas i nytt fönster.

Klimatveckan avslutas med Klimatkvällen och där delas det prestigefyllda klimatpriset ut. Christer Fuglesang, Sveriges hittills enda astronaut, håller ett längre föredrag.

Föreläsare

Under årets stora klimatkonferens har du möjlighet att lyssna på föredrag av bland andra Karl-Henrik Robèrt, professor strategisk hållbar utveckling vid Det Naturliga Steget, Karin Bodin, vd för Polarbröd och Carl Strand, forskningschef LOHAS. 

Om Klimatrådet

Klimatrådet har till syfte att vara en samordnande och pådrivande kraft i länets arbete för att förvekliga länets vision. Gislaveds kommun är representerade i klimatrådet tillsammans med länets övriga kommuner, regionen, många myndigheter samt ett stort antal företag och ideella organisationer.

Sidan uppdaterades senast: