Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Elbilar och återvinning

En central samlingsplats för den miljömedvetna invånaren är nu invigd. Här kan du ladda din elbil samtidigt som du återvinner och källsorterar.

I samband med invigningen av vår nya återvinningstation samt nya laddstationer för elbilar, besökte Miljöfordon Sverige Gislaved och höll sin GreenCharge roadshow.

Inbjudna fick möjligheten att provköra olika typer av elbilar, lära sig mer om hur de används och vikten av att ladda bilarna på rätt sätt.

De nya laddstolparna och återvinningsstationen ligger i anslutning till Gislaveds Energi AB, på Mårtensgatan 29 i Gislaved.

Vi är jätteglada och tacksamma över hur fint och snyggt det blev, säger Joacim Cederwall, VD för Gislaved Energi AB.

GreenCharge-projektet

GreenCharge är en regional samverkan mellan företag och kommuner som arbetar för en snabbare omställning till fossilfria transporter. Samt att skapa en infrastruktur för att kunna ladda och hantera elfordon på ett enkelt och hållbart sätt.

Att vara med i GreenCharge-projektet är en del av vårt klimat- och miljöarbete och ett sätt att nå målet att få bort fossila bränslen.

Laddstationer

I kommunen finns ett flertal laddstationer för elbilar utspridda i Hestra, Gislaved, Anderstorp och Smålandsstenar. 

Vi har totalt 8 stycken elbilar och de används i första hand inom hemsjukvården och hemtjänstens verksamheter. Bilarna har en räckvidd på ca 19 mil och kan laddas till 100 % på lite drygt 30 minuter.

Här finns en detaljerad karta över var laddstationerna finns Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Återvinningsstation

Platsen för återvinningen valdes av flera anledingar, bland annat för att den ligger så centralt, vilket gör att fler faktiskt återvinner.

Stationen används redan flitigt av våra invånare och här kan du lämna pappers-, plast-, metall-, och glasförpackningar samt tidningar till återvinning.

Läs mer om hur kommunen arbetar med avfall och återvinning.

Sidan uppdaterades senast: