Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Tillfälligt bibliotek öppnar idag

Idag, måndag den 10 oktober öppnar Smålandsstenars bibliotek i tillfälliga lokaler på Torggatan 2C.

Efter att biblioteket i Smålandsstenar har varit stängt en tid öppnar det nu i tillfälliga lokaler på Torggatan 2C, granne med Apoteket. Biblioteket är mindre till ytan än tidigare och innehåller lite av allt. Det som inte finns på plats kan beställas från övriga bibliotek i kommunen. 

- Det känns väldigt roligt att öppna biblioteket i Smålandsstenar igen och vi hälsar alla välkomna dit. Det kommer precis som tidigare att vara en öppen mötesplats där det finns möjlighet att låna, läsa tidningar och tidskrifter, använda datorer med mera, säger Maria Alexiusson, bibliotekschef.

Nya lokaler under 2017

Om ungefär ett år kommer biblioteket att flytta in i Torghuset där Swedbank ligger idag. Deras lokaler ska renoveras och göras om till ett modernt bibliotek. Fram till dess huserar biblioteket i tillfälliga lokaler i det gamla posthuset.

- Nästa höst öppnar biblioteket i Torghuset och det ska bli otroligt roligt, det ser vi fram emot, säger Maria Alexiusson.

Lokalerna på Hörsjögatan, där biblioteket låg tidigare ska göras om till lägenheter och ett mindre kontor till Swedbank.

Öppettider

Biblioteket i Smålandsstenar har samma öppettider som tidigare:
Måndag, tisdag och torsdag: klockan 10-12 och 15-19.

Sidan uppdaterades senast: