Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Snabbare bussresa till värnamo

Från och med den 11 december ändrar Länstrafiken sträckningen för busslinje 202 mellan Värnamo och Gislaved.

Från Värnamo kommer linje 202 att följa väg 27 mot Anderstorp och sedan vidare till Gislaved. Förändringen gör att 90 % av Länstrafikens resenärer i vårt område får en kortare restid. Resan mellan Värnamo och Gislaved blir ca 15-20 minuter snabbare och sträckan får även fler turer än tidigare, från 24 till 30 stycken.

I samband med förändringen knyts fler strategiskt viktiga punkter i Värnamo ihop så som sjukhuset, stationen, Gummifrabriken, Finnvedsgymnasiet, Vandalorum och Bredasten. Länstrafiken ser även över möjligheterna för att förbättra kommunikationen till viktiga punkter i Gislaved.

Förändringar i Reftele

Samtidigt anpassas förbindelserna på linje 249 från Reftele via Anderstorp till Gislaved med ungefär 12 dubbelturer per vardag. För de som reser mellan Reftele och Värnamo finns det 8 dubbelturer med tåg. Dessa kommer att kompletteras med några bussturer från Reftele till Bredaryd för byte till linje 202.

Skolelever från Reftele med omnejd kommer även i fortsättningen att kunna pendla till skolan, och de kommer inte att märka någon större skillnad – eventuellt kan de få en mindre tidsjustering. 

Arbetet inom Jönköpings Länstrafik med den exakta utformningen av trafiken pågår.

Mer information finns att läsa på Länstrafikens hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterades senast: