Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Kommunens näringsliv topp tre i länet

Företagen går bra i Gislaveds kommun. Vi har tredje bäst tillväxt i länet, enligt Synas granskning.

Gislaveds kommun klättrar sex placeringar jämfört med förra året, och hamnar på tredje plats bland länets 13 kommuner när det gäller företagens tillväxt. Gnosjö vann priset Bästa Tillväxt 2016 i länet, och Vetlanda kommer på andra plats.

- Det känns fantastiskt roligt att vårt näringsliv går så bra. Vi har goda förutsättningar i vår kommun. Jag är stolt och glad över våra företagare och vill säga ett stort grattis till dem, säger Niclas Palmgren (M), kommunalråd för näringslivsfrågor.

Sveriges äldsta kreditupplysningsföretag, Syna, granskar årligen tillväxten i Sverige. De tittar på boksluten från alla svenska aktiebolag och utmärkelsen Bästa Tillväxt går till den kommun i respektive län med störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

- Jag upplever att näringslivet i kommunen har bra fart. Nu får vi ett kvitto på att det är så. Det här är fakta, det bygger enbart på siffror från företagens bokslut. Tredje bäst i länet, det är otroligt bra, säger Niclas Palmgren.

Sidan uppdaterades senast: