Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Från vänster: Anneli Wirtén, Marie Johansson, Håkan Sörman, Carina Johansson, Niclas Palmgren och Malin Aronsson.

Ny landshövding på besök

Jönköpings läns nya landshövding, Håkan Sörman, besökte Gislaveds kommun tillsammans med länsrådet Anneli Wirtén.

Håkan Sörman började sitt nya arbete som landshövding i Jönköping den 1 oktober 2016 och har under den första tiden på sitt nya uppdrag besökt flertalet kommuner i länet.

Under fredagen den 25 november var det Gislaveds tur. Landshövdingen och länsrådet träffade kommunalråden Marie Johansson (S), Niclas Palmgren (M) och Carina Johansson (C) samt kommundirektör Malin Aronsson.

Näringsliv, integration och infrastruktur

Marie Johansson, kommunstyrelsens ordförande, presenterade kommunen och berättade bland annat om näringslivet och vårt integrationsarbete. Under mötet diskuterades även frågor om infrastruktur och gränsproblematik, där länsstyrelsen spelar en viktig roll.

Jag är imponerad och glad över att få höra om allt som är på gång i Gislaveds kommun, säger Håkan Sörman.

Han poängterade även hur viktigt det är att kommunen och länsstyrelsen har ett bra samarbete. Och att hans viktigaste uppgift som landshövding är att samordna den statliga verksamheten i länet och att informera regeringen om länets behov.

Vi måste komma ihåg vilka vi jobbar för – våra invånare. Och då gäller gället att vi håller ihop. Både länsstyrelsen och kommunen är en del av samhället, säger Håkan Sörman.

Sidan uppdaterades senast: