Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Carina Johansson (C), kommunalråd för oppositionen, Malin Aronsson, kommundirektör, Åke Carlsson (C), kommunstyrelsens ordförande Uppvidinge, Cecilia Bülow, personalchef Uppvidinge, Linda Johnsson, kommunchef Uppvidinge, Suzi Pergel, personalchef, Marie Johansson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Gislaved inspirerar Uppvidinge

Kommunens modell för styrning och ledning har spridit sig och lockade Uppvidinge kommun till Gislaved.

Under Kommek 2016, landets största mötesplats för alla som arbetar med ekonomi och styrning i offentlig verksamhet, talade vår kommundirektör Malin Aronsson om arbetet med en ny styrmodell. Linda Johnsson, kommunchef på Uppvidinge kommun var en av de som lyssnade på föredraget.

- Gislaveds kommun har kommit längre än oss i arbetet med en ny styrmodell och hittat den röda tråd som vi letar efter, så jag kontaktade Malin Aronsson och frågade om vi fick komma på besök. Det har varit ett mycket givande möte, säger Linda Johnsson.

Måndagen den 28 november besökte tre representanter från Uppvidinge kommun sina kollegor i Gislaved för att inspireras och ha en dialog kring styrning och ledning samt chefernas roll. Under mötet diskuterades även ledarskapsfrågor och hur rollfördelningen ser ut mellan politiker och tjänstemän.

Sidan uppdaterades senast: