Hur smakar Gislaved?

Välkommen på en jordenruntresa för smaklökarna! Lördag 9 april bjuds du på en matupplevelse från flera av de kulturer som finns representerade i kommunen.

I en kommun med människor från en mängd olika länder och kulturer finns det många nya smaker att upptäcka. Eller vad sägs om rätter som zambusa, shepherds pie och empanadas?

I samband med kulturförvaltningens tema Var finns pulsen, med fokus på landskap bjuder verksamheterna i Glashuset, Kulturplatån och Restaurang Matkulturen in till en matupplevelse där besökaren bjuds på mat från flera av de kulturer som finns representerade i kommunen. Maten kommer att tillagas av lokala hemmakockar från olika länder och besökaren ges möjlighet att smaka på respektive nationalitets läckerheter. Dessutom blir det underhållning med flera musik- och dansframträdanden på samma tema.

- Det kommer att bli en spännande dag med massor av nya möten, både med mat, musik, dans och människor. Jag hoppas att många kommer till Glashuset för att provsmaka allt gott som våra fantastiska kockar bjuder på, säger Johanna Valdemarsen, kultursamordnare på Kulturplatån.

Datum: lördag 9 april, 2015 Tid: klockan 11.00 - 14.00 Plats: Glashuset, Gislegatan 20, Gislaved

 

Arrangemanget och maten är gratis.

Musik- och dansframträdanden

Lamine Cissokho – Västafrikansk, koraspelande sångare och låtskrivare vars melodier och texter speglar hans många olika världserfarenheter och musikaliska arv.
Finska föreningen – Uppvisning av finsk folkdans.
Högt i Tak – Akustisk folkmusik med fioler, cajon, gitarr och tvärflöjt. Ett Jönköpingsbaserat gäng som låter hjärtat vara med när de fritt sovrar bland sina favoriter.
Baghdad Night – Orientalisk tremannagrupp med Oud, gitarr, keyboard och sång.

Länder som finns representerade under dagen

Chile, England, Finland, Frankrike, Holland, Iran, Makedonien, Somalia och Sverige.

Sidan uppdaterades senast: 2016-04-05