Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Kulturvår 2017

Ta del av vårt rika kulturliv av konst, musik, teater, dans och litteratur i vårens kulturprogram.

En mängd olika arrangemang, evenemang och kulturaktiviteter erbjuds och här finns något för alla. Besök våra bibliotek, lyssna på föreläsningar och konserter eller besök aktuella konstutställningar. Nedan följer ett axplock av alla aktiviteter som finns med i vårens program.

Ladda hem kulturprogrammet för våren 2017 Pdf, 2.8 MB, öppnas i nytt fönster.

Kulturplatån

I Glashuset hittar du Kulturplatån Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som är en kreativ mötesplats för alla unga i kommunen. På Kulturplatån kan du boka olika rum för att skapa musik, teater eller konst. Det är en plattform för att förverkliga drömmar, idéer och projekt. Teaterverkastan och Gislaveds dansstudio erbjuder även kurser för barn och unga vuxna.

Poddskola fredag 10 mars kl. 15

Kom igång eller utveckla din egen podcast. Här får du både praktiska tips och chansen att ställa frågor direkt till erfarna poddare.

Biblioteken

Vi har ett huvudbibliotek i Gislaved och hela sex biblioteksfilialer utspridda i kommunens orter. Dessutom patrullerar kommunens bokbuss på landsbygden. Bokbussen har böcker, tidskrifter, DVD-filmer, CD-böcker och CD-skivor för alla åldrar och intressen till utlån. Det som inte finns på bussen kan du beställa.

Turlista för Bokbussen 2016/2017 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Författarbesök på Hestra Bibliotek

Lördag 21 januari kl. 11 kommer Per Malm f.d. distriktsläkare och berättar om sina erfarenheter från yrkeslivet. Han är aktuell med boken: Mina patientfall eller berättelser från en sjukstuga.

Barnteater – Gosedjurdoktorn

En teater för barn 3 – 4 år med Kerstin Jansson och Anna-Karin Sersam. En musikalisk teater där alla sjuka gosedjur blir friska av musik, ramsor, sång och klappande händer. Gosegrisen är sjuk och måste gå till doktorn. Men var hittar man en gosedjursdoktor? Det är nog bäst att själv vara doktor. Teater kommer till biblioteken i Anderstorp, Burseryd, Reftele och Hestra. Föranmälan krävs, se programmet för mer information.

Gislaveds konsthall och bildverkstad

Gislaveds konsthall Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en mötesplats med bildkonsten i centrum som vill inspirera, utmana och väcka nyfikenhet. Besök gärna konsthallen för att titta på aktuell utställning, bli inspirerad och gå ner till bildverkstaden för att skapa egna alster utifrån upplevelser från utställningen.

Målarskola på onsdagar

Även i vår arrangeras det Målarskola i konsthallens bildverkstad. Verksamheten är öppen för alla, nybörjare som erfarna och drop-in gäller. I vår fördjupar vi oss i bildskapandet genom måleri och tecknande, där collage också kommer in.
Se programmet för mer information.

Konsert – Taube, Cornelius och jag

Konsert med Junekvintetten på lördag den 8 april kl 17. Sång: Karl Martindahl, Slagverk: Magnus Lundmark. Hör godbitar ut den svenska visskatten från bland andra Vreeswijk, Taube och Riedel.

Sidan uppdaterades senast: