Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Hanbollsmatch där Anderstorp Sportklubb, ASK, spelar.

I vanliga fall spelar ASK´s herrar allsvensk handboll i hallen. Foto: ASK

Hallå där…Tina Järnland, ordförande Anderstorp SK

Profilbild på Tina Järnland

Tina Järnland, ordförande i ASK

ASK arrangerar en träningsmatch i handboll mellan elitserielagen IFK Skövde och Malmö HK den 25 januari i sporthallen i Anderstorp.

Hur känns det?
- Det känns superkul och stort. Det ska bli så roligt att se handboll från högsta serien spelas i vår hall. Vi är riktigt stolta över att vi fick erbjudandet att arrangera matchen.

Om jag förstått det rätt så kontaktade klubbarna er på ASK och frågade om ni ville arrangera matchen mellan dem. Varför tror du att ni fick frågan?
- Jag tror att vi fick frågan för att vi är en väldigt aktiv och professionell klubb på en handbollsintresserad ort och det vet handbollssverige. Lagen ville mötas på halva vägen i en handbollsintresserad ort och vi här glada över att man valde oss. Vi tolkar det som att vi är rätt kända trots vår lilla ort.

Hur viktigt är det för er som förening att få arrangera en sådan här match med handboll i toppklass?
- Det är klart att det är viktigt. Vi har uppmanat våra ledare att ta med sina lag till matchen i utbildningssyfte. Vi har många ungdomar som går på alla våra egna hemmamatcher och det blir säkert intressant för oss alla att se hur mycket det skiljer spelmässigt upp till högsta serien.

Vad betyder handbollsklubben Anderstorp SK för orten Anderstorp?
- Ja vi sysselsätter väldigt många ungdomar i Anderstorp med meningsfull verksamhet ledd av fantastiska ledare. Vi utbildar våra ungdomar till bra medborgare och duktiga handbollsspelare. Handboll är en riktigt gentlemannasport så det finns mycket att lära ut på alla nivåer. Vi har många fina ledare som själva varit elitspelare och sedan kommit tillbaka hem för att hjälpa oss att utbilda nästa generation. Det är vi oerhört glada och stolta för.

Låt oss vända på det, vad betyder orten Anderstorp och det lokala näringslivet för handbollklubben? - Vi omsätter en bra bit över 4 miljoner och självklart betyder det lokala näringslivet mycket för Anderstorps Sportklubb. Man förstår sambandet mellan orten, föreningen, ungdomarna, de anställda, attraktivitet och bra affärer. För att få duktiga anställda behöver familjerna ha bra aktiviteter och en bra fritid. Det har vi alltid hävdat och var också ett av skälen till att vi engagerade oss i simhallen för att inte tappa någon pusselbit.

Slutligen, på onsdag spelas matchen. Vad har du för förväntningar? Finns det några biljetter kvar? - På onsdag klockan 18.00 spelas matchen. Våra sponsorer kan boka plats på samma sätt som en vanlig hemmamatch men annars är det att vara ute i god tid som gäller. Vi hoppas verkligen på att fylla hallen till sista plats och tror att många kan tycka att det är riktigt fin underhållning i Anderstorp sporthall.

Sidan uppdaterades senast: