Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Gruppfoto på Mikael Damberg, Jaana Fransson, Martin Skogeryd, Marie Johansson och Niclas Palmgren

Från vänster: Martin Skogeryd och Jaana Fransson, båda delägare i EPAB, Mikael Damberg (S) närings- och innovationsminister, Marie Johansson (S) kommunalråd samt Niclas Palmgren (M) kommunalråd.

Näringsministern på besök i Gislaved

Under onsdagens eftermiddag besökte närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S) Gislaved.

Syftet var att prata om kommunens näringsliv med inriktning på hur invånare som står längre ifrån ett jobb kan komma ut i arbetslivet, vare sig man är ung, gammal eller har ett utländskt ursprung.

Platsen för mötet var på personaluthyrningsföretaget EPAB där företagets representanter berättade hur de arbetar med frågan och vilka utmaningar de ser. På plats fanns även kommunalråden Marie Johansson (S) och Niclas Palmgren (M), för att berätta mer om hur kommunen arbetar och vilka behov man som kommun ser.

Egen produktionsverksamhet

Jaana Fransson är en av delägarna i EPAB. Hon berättar om hur företaget bland annat har en egen produktionsverksamhet. Denna verksamhet är så lik en vanlig arbetsplats som möjligt. Till den tar de in människor som står en bit ifrån arbetsmarknaden, i syfte att ”testa av deras kunskaper och skola in dem i hur det fungerar på en arbetsplats. Många av dem kan ofta flyttas över till företagets uthyrningsenhet, där de sedan blir uthyrda till företag, med förhoppning som anställning där.

- Det är inte alltid kompetens och lång erfarenhet som är det viktigaste. Det går att få jobb genom att ha rätt inställning, berättar Jaana Fransson.

Samtidigt behöver man sträva mot att erbjuda rätt utbildningar till våra invånare. Kommunalrådet Marie Johansson (S) tror därför mycket på en utveckling av kommunens yrkesvux. Syftet med yrkesvux är att ge fler vuxna en möjlighet att gå en yrkesutbildning.

Sidan uppdaterades senast: