Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Biltvättarhelgen 22-23 april

Fultvättar du din bil hemma på garageuppfarten? Om du istället väljer biltvätten gör du både miljön och framtida generationer en tjänst.

Smutsvattnet från en fultvätt innehåller miljöfarliga tungmetaller och gifter, kemikalier från bilvårdsprodukter samt partiklar från däck och asfalt. Det orenade vattnet rinner via dagvattenbrunnen rakt ut i naturen och förorenar ditt närmsta vattendrag, sjö eller hav.

Välj biltvätten

Tvätta istället bilen i en tvätthall eller automatisk biltvätt. En biltvätt försedd med en reningsanläggning som separerar vattnet från olja och giftpartiklar. Smutsvattnet leds sedan till vattenreningsverken där det renas innan det släpps tillbaka ut i naturen igen. Använd gärna miljömärkta produkter för både biltvätt, avfettning, bilvax med mera.

Biltvättarhelg sedan 2014

Biltvättarhelgen startades av Svenskt Vatten 2014 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att uppmärksamma och inspirera allmänheten till att tvätta bilen rätt. Genom att alltid välja biltvätten kan du på ett enkelt sätt göra en stor insats för vår miljö och vårt vatten.

Sidan uppdaterades senast: