Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Regionens representanter inviger vårdcentrum genom klippa band.

Vårdcentrum i Smålandsstenar invigt

Nu är Smålandsstenars vårdcentrum med familjecentral officiellt invigt.

Under invigningen talade flera personer, både från regionen och kommunen. Samtliga återkom till samma punkt; att det nya vårdcentrum är ett stort lyft för Smålandsstenar, alla invånare och all personal som nu ska arbeta i de helt nya lokalerna.

Stora luftiga lokaler

Känslan man får när man går in i byggnade är ljusa, luftiga och fräscha lokaler. Man har arbetat framför allt med färgerna vit, ljusgrå, grön och orange. I väntrummen, som känns väl tilltagna, finns även inslag av fototapeter med naturmotiv.

Familjecentral med öppen förskola på övervåningen

På andra våning huserar familjecentralen, med öppen förskola, som drivs i ett samarbete mellan regionen och Gislaveds kommun. Det är en möteplats för blivande föräldrar och föräldrar med mindre barn (0-6 år). På ett och samma ställe erbjuds olika tjänster av betydelse för barn och föräldrars hälsa och välmående. På familjecentralen finns kvinnohälsovård, barnhälsovård, förebyggande socialtjänst, psykolog och öppen förskola.

På den öppna förskolan, som är hjärtat i verksamheten arbetar bland annat Agnetha Bengtsson, som är förskollärare och samordnare för hela familjecentralen. Hon berättar att de tjuvstartade med familjcentralens verksamhet redan i slutet på mars.

- Det spred sig jättefort att vi öppnat, såväl muntligt mellan invånarna men även via vår nystartade Facebooksida, säger Agnetha.

Antalet föräldrar med barn är redan uppe i mellan 20-50 personer varje dag man har öppet, och reaktionerna från besökarna har hittills varit mycket positiva, berättare Agnetha.

- Man gillar våra stora, öppna och ljusa lokaler. Många besökare är återkommande vilket är positivt, säger Agnetha.

Nu i början känner de sig fram med verksamheten, men Agnetha och hennes kollegor har redan börjat fråga föräldrar om deras önskemål på verksamheten.

- Utifrån de önskemål som kommit in, så har vi redan bestämt att efter semestern kommer våra öppettider att utökas ännu mer, säger Agnetha Bengtsson.

Sedan tidigare finns en familjecentral med öppen förskola i Gislaved. Den nyinvigda i Smålandsstenar innebär att det nu i kommunen finns två stycken.

Bildspel och videoinspelning från invigningen

Sidan uppdaterades senast: