Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Pelle Gullberg, fordonsansvarig i Gislaveds kommun visar upp den nya el-bilen och den nya el-mopeden.

Pelle Gullberg, fordonsansvarig i Gislaveds kommun, visar upp den nya el-bilen och den nya el-mopeden.

Ökad satsning på el-bilar

Gislaveds kommun fortsätter sin målmedvetna satsning mot en fossilfri fordonsflotta.

Nyligen har den kommunala bilpoolen utökats med ytterligare två nya el-bilar, och med en eldriven moped.

- Det är en medveten satsning som kommunen gör. Målet är att 80 procent av kommunens personbilar och lätta lastbilar ska vara fossilfria år 2020, säger Pelle Gullberg, fordonsansvarig på Gislaveds kommun.

8 av 10 fordon ska vara fossilfria

Nu finns totalt tio el-bilar i den kommunala organisationen och ytterligare fler är på väg in under året. Sedan tidigare finns flera elcyklar som används flitigt. Dessa kompletteras alltså nu även med en el-moped.

I kommunens klimatstrategi finns bland annat ett mål som säger att 80 procent av kommunens personbilar och lätta lastbilar ska vara fossilfria till år 2020.

- Kommunen är på god väg. Idag är ungefär hälften av fordonen fossilfria då vi även har ett stort antal gasbilar. För att nå målet prioriteras el-bilar, laddhybrider och gasbilar, säger Pelle Gullberg.

Nya laddstationer ska byggas

Under året planeras för en utbyggnad av laddinfrastrukturen med ett trettiotal laddboxar som ska täcka behovet inom kommunens verksamheter. Denna utbyggnad sker delvis med stöd av statliga pengar från Klimatklivet.

Kontaktinformation

För mer information eller fler kommentarer kan du kontakta Pelle Gullberg, områdeschef fastighet- och serviceförvaltningen samt fordonsansvarig. Han nås på telefon: 0371-810 24.

Sidan uppdaterades senast: