Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Isabergsportal och Skogslekplats invigda

Under onsdagskvällen återinvigdes först Isabergsportalen och sedan invigdes den nya skogslekplatsen, båda i Hestra.

Portalen vid uppfarten till Isaberg blev påkörd för en tid sedan. Nu är den åter på plats för att visa besökaren upp på berget. Vid renoveringen breddades den samtidigt som siffran om bergets höjd uppdaterades. Den var tidigare felaktig. Isabergstoppen ligger 310 meter över havet.

Återinvigningen gjordes av landshövding Håkan Sörman och Niclas Palmgren (M), kommunalråd för näringslivsfrågor i samarbete med Isabergs turistförening. Föreningen bildades 1919 för att locka fler människor att ta den då ganska nybyggda järnvägen till Hestra.

- Isabergsportalen är en viktig länk till Hestras turisthistoria. Det känns bra att få vara med och återinviga den, säger Niclas Palmgren.

Skogslekplatsen invigd

Under ungefär ett halvår har invånare i Hestra med ekonomisk hjälp från kommunen och under ledning av samhällsföreningen hjälpts åt att bygga en skogslekplats vid Agnsjön. Nu är den invigd av landshövding Håkan Sörman och kommunstyrelsens ordförande Marie Johansson (S).

- Grattis till alla barn! Vilken fantastisk och kreativ plats ni har att leka på, säger Marie Johansson.

Lyckat samarbete

När tekniska förvaltningen kontaktades om en ny lekplats i Hestra valde man att ha en medborgardialog där invånarna fick tycka till om placeringen. Då kom även frågan om från samhällsföreningen, om de kunde få göra jobbet för att hålla nere kostnaden och därmed få mer material. Det tyckte tekniska förvaltningen var en väldigt bra idé.

- Samarbetet har fungerat fantastiskt bra. Det har varit ett roligt arbete och resultatet talar för sig själv, säger Ulrika Frimodig Lust, stadsträdgårdsmästare.

En av de drivande från samhällsföreningen, Therese Enander har varit idéspruta och hållit ihop gruppen som har arbetat med lekplatsen. Isabergstornet som tronar över lekplatsen var en av idéerna som kom fram.

- Det känns jättebra idag. Det är skönt att vi har fått ihop allt och det är nästan alltid någon här. Det är ett bra betyg, säger Therese Enander.

Harry 3 år leker på skogslekplatsen.

Harry Svanfors, 3 år leker ofta på lekplatsen. Här tillsammans med sin mamma Johanna Bladh.

Två av de som har hjälpt till med att bygga lekplatsen är Johanna Bladh och hennes son Harry. Som mest har de varit runt 50 vuxna och barn på plats.

- Det har varit jättekul att vara med och bygga, det har blivit fin gemenskap. Vi har jobbat, fikat och funderat ut lösningar, säger Johanna Bladh.

I närheten av lekplatsen finns även ett nytt utegym och en ny brygga med grillplats.

Bilder från invigningarna

Sidan uppdaterades senast: