Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Ett av de företagsbesök landshövding Håkan Sörman gjorde var på Trioplast Industrier AB. Här ses han prova plastfilm tillsammans med företagets vd och koncernchef Andreas Malmberg.

Landshövdingen på företagsbesök i Smålandsstenar

Under onsdagens eftermiddag besökte landshövding Håkan Sörman och kommunledningen EAB och Trioplast Industrier AB i Smålandsstenar.

En av landshövdingens uppgifter är att hålla sig uppdaterad om näringslivet i länet. Under onsdagen besökte Håkan Sörman vår kommun och gjorde tillsammans med kommunledningen studiebesök hos två av de största företagen i Smålandsstenar, EAB och Trioplast Industrier AB.

- Det är roligt när landshövdingen besöker oss och jag blir stolt över att få visa upp några av våra många fantastiska företag. Det känns extra roligt att företagen vi har besök båda har kommit långt när det gäller miljötänket, säger Niclas Palmgren (M), kommunalråd för näringslivsfrågor.

Entrén till EAB.

Niclas Palmgren, Carina Johansson, Leif Österlind (vd Gislaved Näringsliv AB), Malin Aronsson (kommundirektör), Marie Johansson, Lars-Göran Fahlén (säljare), Sven-Gunnar Andersson (ägare och affärsansvarig stålbyggnader) och Håkan Sörman utanför EAB.

- Det är mycket trevligt att få visa landshövdningen två av våra fina företag i Smålandsstenar, säger Marie Johansson (S), kommunstyrelsens ordförande.

EAB är ett familjeägt företag med tre produktområden: lagerinredningar, portar och stålbyggnader. Trioplast Industrier AB är en industrigrupp med fyra affärsområden: sträckfilm, industrifilm, hygienfilm och bärkassar.

- Båda företagen är bra exempel på framgångsrika och privatägda företag i vår region som har en trevlig företagskultur, säger Håkan Sörman.

Receptionen på Trioplast Industrier AB.

Bo-Anders Carlsson (ekonomidirektör), Leif Österlind (vd Gislaved Näringsliv AB), Malin Aronsson (kommundirektör), Marie Johansson, Andreas Malmberg (vd och koncernchef), Håkan Sörman, Carina Johansson, Niclas Palmgren, Carina Lööf (Sourcing Director), Britt Stenberg (produktionschef) och Monika Suvajac (Group Marketing Coordinator) i receptionen på Trioplast Industrier AB.

Önskar bättre infrastruktur

Förutom att berätta om, och visa upp sin verksamhet passade båda företagen på att göra några medskick. Man önskar säkrare vägar för pendlande medarbetare och transporter. Framförallt riksvägarna 26 och 27. Diskussionerna som förts om ett stickspår till järnvägen i Smålandsstenar lyftes också upp eftersom gods på järnväg avlastar både vägarna och miljön. Även framtida kompetensförsörjning var en viktig fråga.

- Den stora betydelsen av bra vägar och järnvägar belystes än en gång och det känns bra att företagen vill arbeta gemensamt med kommunen för att förbättra möjligheterna. Det påverkar även möjligheten att rektyrera rätt kompetens, säger Carina Johansson (C), kommunalråd för oppositionen.

Niclas Palmgren och Sven-Gunnar Andersson

- Besöken var inte bara artighetsvisiter utan också ett tillfälle till dialog kring hur vi tillsammans kan utveckla möjligheterna till företagande i kommunen, säger Niclas Palmgren. Här tillsammans med Sven-Gunnar Andersson, ägare och affärsansvarig stålbyggnader på EAB.

Infrastrukturen, som är en viktig fråga för många företag är också en av de frågor kommunen arbetar aktivt med. Bland annat ska kommunledningen besöka regeringen i september för att diskutera framtiden för tågtrafiken på järnvägen Halmstad-Nässjö-Jönköping, HNJ-banan.

- Det känns bra att vi under företagsbesöken även fick möjlighet att prata om samverkansmöjligheter när det gäller bland annat infrastruktur och kompetensförsörjning, säger Marie Johansson.

Bildspel från företagsbesöken

Sidan uppdaterades senast: