Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Spännande kulturhöst

Vad har Jack Werner, Charlotta von Zweigbergk, Linda Pira, Irene Theorin och bröderna Rongedal gemensamt?

Jo, samtliga besöker Gislaveds kommun under hösten för att uppträda eller föreläsa. Dessa är några av höstens spännande kulturaktiviteter som du kan ta del av.

För kommunens yngre barn anordnas det bland annat teaterföreställningar, bokträffar och sagoverkstad. Dessutom kommer räddningstjänsten att besöka Gislaveds bibliotek under en lördag där de berättar mer om sitt jobb och tipsar om vad man ska tänka på för att minska för en olycka. Självklart blir det under dagen även sagostunder med brandbilstema.

Även kommunens ungdomar och unga vuxna har en spännande höst att se fram emot. Kulturplatån arrangerar konserter med såväl grammisvinnaren och hiphop-artisten Linda Pira, som popartisten Jonathan Johansson.

Det anordnas även en filmfestival, workshops och en världskulturfestival. Dessutom återkommer tv- och dataspelsLanet som anordnas av föreningen Nitroxy i samarbete med kulturplatån.

Flera spännande författarbesök

Under hösten anordnar kommunens bibliotek flera författarbesök. Först ut är journalisten och författaren Jack Werner som kommer föreläsa om källkritik och vandringsägner på sociala medier. Senare i höst får vi även besök av frilansjournalisten och författaren Charlotta von Zweigbergk, nu aktuell med ”Fattigfällan” som är ett reportage som synliggör bristerna i vårt sociala skyddsnät.

För den mer sportintresserade kommer landslagsskidåkaren och Smålandsstenarbördiga Maria Rydqvist och föreläser om jämställdhet, tabun, normer och ideal inom skididrotten.

Konstutställningar i kommunen

För den konstintresserade fylls Gislaveds Konsthall och kommunens bibliotek med olika utställningar hela hösten. Bland andra ställer konstnären Lena Cronqvist ut sina konstverk i slutet på året på konsthallen. Där blir det även videokonst av indiern Smriti Mehra som bor och arbetar i Bangalore. Dessutom kan du som nybörjare eller erfaren gå i målarskola.

Musik i massor

I samarbete med Gislaveds symfoniorkester och Smålands Musik & Teater arrangeras även flera konserter. I slutet av september får vi besök av världssopranen, och Broarydsbördiga, Iréne Theorin. Senare i höst blir det även rockkonsert med bröderna Rongedal. De tolkar bland andra Rod Stewart, Queen och Rolling Stones.

Fullständigt program i din brevlåda

Utöver allt som redan nämnts erbjuds många fler kulturaktiviteter året ut. Se därför till att ögna genom hela programmet för att hitta det som passar dig eller ditt barn. Håll även utkik i din brevlåda idag, tisdagen den 15 augusti, då det fullständiga kulturprogrammet kommer med posten.

Du kan även ladda hem hela höstens kulturprogram för Gislaveds kommun.

Varmt välkommen till höstens kulturaktiviteter!

Sidan uppdaterades senast: