Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

klunga av barn lyssnar på rektor som välkomnar dem till deras första skoldag

De fem ”nya” skolorna igång

Skolstarten blev mycket positiv med många glada och förväntansfulla elever. Tyvärr blev skolskjutsen på eftermiddagen försenad i Gislaved.

Bussarna som skulle köra hem barnen på eftermiddagen var upp till 50 minuter sena, vilket kommunen ser allvarligt på. Representanter från kommunen och den upphandlade leverantören för skolskjuts träffas därför under onsdagens eftermiddag/kväll för att undersöka vad som gått fel, och se till att det inte sker igen.

- Att det kan ske mindre förseningar de första skoldagarna är inte ovanligt visar erfarenhet från tidigare år, men att bussen dröjer 50 minuter ska inte ske. Därför träffar vi bussbolaget redan idag för att säkerställa att det inte händer igen, säger Jonny Sveningsson, skolskjutsansvarig på barn- och utbildningsförvaltningen.

Personal fanns på plats medan barnen fick vänta

Från att barnen slutade skolan till att skolbussarna kom, fanns hela tiden skolpersonal på plats bland barnen, för att säkerställa att ingen skulle känna sig otrygg och för att se till att alla barn kom med på rätt buss.

Sidan uppdaterades senast: