Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Gislaveds gymnasium stängdes under torsdagen

Efter en händelse på Gislaveds gymnasium idag har skolan stängts och eleverna skickats hem.

Under dagen misshandlades några elever på Gislaveds gymnasium lindrigt. Skolan stängdes under tiden som personal och elever informerades. I samverkan med polisen bestämde sig skolan för att skicka hem alla elever. För de som inte bor i Gislaved ordnades extra bussar.

- Vi ser mycket allvarligt på det som har hänt. Det är oacceptabelt och finns inget försvar för våld i några situationer. Skolans organisation jobbar aktivt med säkerhetsfrågor och de har hanterat dagens händelse på ett handlingskraftigt, snabbt och bra sätt, säger Mats Spånberg, barn- och utbildningschef.

Vanlig skoldag i morgon

Under fredagen blir det en vanlig skoldag för eleverna. På grund av den upplevda otryggheten hålls endast huvudingången öppen och det är väktare på plats. För elever och personal som vill prata med någon har elevhälsan förberett så att de kan ta hand om de som önskar. 

Dansverksamhet inställd torsdag kväll

På grund av händelsen ställs kvällens dansundervisning i Glashuset in.

Sidan uppdaterades senast: