Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Maria Hassel och Anita Johansson är två av de personer som arbetar på biblioteket i Smålandsstenar.

Biblioteket i Smålandsstenar invigs

Lördag den 11 november klockan 11.00 invigs det nya biblioteket i Smålandsstenar. Välkommen!

Efter drygt ett år i tillfälliga lokaler är det dags för kulturnämndens ordförande Ylva Samuelsson (S) att inviga Smålandsstenars bibliotek. Biblioteket ligger i Torghuset, vilket bibliotekschef Maria Alexiusson tycker är en stor fördel.

- Det känns jätteroligt att lokalerna är klara nu. Dessutom är det väldigt bra att biblioteket ligger i Torghuset så att vi kan samarbeta med dem, exempelvis med teateraktiviteter, säger Maria Alexiusson.

Invigning

  • Lördagen den 11 november kl. 11.00
  • Torggatan 1, Torghuset, Smålandsstenar
  • Biblioteket är öppet klockan 11.00 – 13.00
  • Vi bjuder på dryck och tilltugg

Det tidigare bankvalvet har blivit aktivitetsrum

Moderna, ljusa lokaler med färger ton i ton möter besökaren. I hela biblioteket finns det ”rum i rummet”. Man har delat av med bokhyllor och sittgrupper så att det är öppet men ändå finns möjlighet till avskildhet. Maria Alexiusson är extra glad över det separata rummet ”valvet”. Banken som tidigare använde lokalen hade ett bankvalv. Där finns det nu en grön mjuk matta, kuddar och en stjärnhimmel. Rummet kommer att användas för gruppaktiviteter som exempelvis pyssel, spel eller sagoläsning. Pågår det ingen gruppaktivitet får alla besökare använda rummet.

Kommunens första meröppna bibliotek

Det nya biblioteket blir också kommuns första meröppna bibliotek. Meröppet är en service för låntagare över 18 år som innebär att besökaren är välkommen till biblioteket även på tider då personal inte är på plats. Genom att aktivera sitt lånekort och en personlig passerbricka får personen tillgång till biblioteket klockan 07.00 – 22.00 alla dagar.

- Meröppet är väldigt uppskattat och fungerar bra i andra kommuner så jag ser fram emot, och hoppas att våra låntagare tar den möjligheten, säger Maria Alexiusson.

Utbudet av böcker under tiden i de tillfälliga lokalerna var lite mindre än tidigare, nu finns det betydligt fler böcker och tidskrifter. Precis som på biblioteket i Gislaved finns också servicen självutlåning för den som vill. Då scannar låntagaren själv de böcker man vill låna med hjälp av sitt bibliotekskort och kan göra likadant vid återlämning. För den som vill få hjälp av personalen går det bra att låna över disk också.

Nya öppettider från måndag den 13 november:

Måndag, tisdag och torsdag: klockan 10.00 - 13.00 och 14.00 - 18.00
Fredag, klockan 10.00 - 13.00

Välkommen till Smålandsstenars nya bibliotek!

Sidan uppdaterades senast: